Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca a ajuns în atenția turiștilor din întreaga Europă după ce a fost inclus într-un top de profil, care cuprinde cele mai bune astfel de târguri de pe Bătrânul Continent.

Produsele lucrate manual de meșteșugari autohtoni și mâncărurile tradiționale se numără printre lucrurile care i-au cucerit pe jurați.0

Miile de luminiţe, căsuţele din lemn şi mirosurile îmbietoare atrag anual la Cluj zeci de mii de turişti din ţară şi, mai nou, din străinătate.

Turist: “Sunt din Dubai şi sunt pentru prima dată aici. Am ieşit cu un prieten să ne simţim bine. E diferit, noi avem alte tradiţii. În Dubai totul se desfăşoară în interior, afară e foarte cald.”

Anul acesta sunt peste 80 de comercianţi, care vând de la vin fiert şi castane coapte până la decoraţiuni şi jucării de lemn.

Turist: “E prima dată când am văzut mici aşa făcuţi, în aer liber, fără să fie în magazine”

Turist: “Suntem din Germania, Frankfurt. Tot oraşul este foarte frumos. Luminile sunt foarte frumoase de văzut seara, strălucesc.”

Pentru că are mare succes, târgul de la Cluj a fost inclus alături de cele de la Viena, Budapesta sau Praga în ghidul turistic ″European Best Destination″⁣.

Lasă un răspuns