Spectacolul „Ionesco – 5 piese scurte”, după Eugène Ionesco, în regia lui Alexandru Dabija, va fi difuzat online de Teatrul Odeon, joi, de la ora 18.00.

Spectacolul, care a avut premiera pe 31 martie 2007, va fi disponibil pe pagina de Facebook şi pe canalul de YouTube al teatrului până la miezul nopţii.

Scenografia este semnată de Alexandru Dabija şi Laura Paraschiv, iar muzica, de Ada Milea.

Distribuţia este alcătuită din Dorina Lazăr, Oana Ştefănescu, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihăilescu, Gelu Niţu, Mircea Constantinescu şi Pavel Bartoş.

https://www.facebook.com/teatrul.odeon/videos/2333046156798978/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCsVjkCE4d9tkCoEXXBJ-XGLB953vokBsIGqp964SkfKMdTf9HiQqZo94hV5z_BXsTFYZ_N9zOJXnzp

Spectacolul „Ionesco – 5 piese scurte” a fost prezentat şi la Théâtre de la Huchette din Paris şi a participat la numeroase festivaluri de teatru din ţară – Alba Iulia, Arad, Galaţi, Piatra Neamţ, Buzău, Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Sf. Gheorghe şi Braşov.

„Ionesco – 5 piese scurte” a fost desemnat cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Româneşti – FestCO 2008, Dabija a primit Premiul Naţional pentru Artă, categoria „Spectacol”, acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor în acelaşi an, şi a fost nominalizat la premiile UNITER.

Lasă un răspuns