Alessandro Favalli (27 de ani) a fost al doilea fotbalist italian depistat pozitiv cu COVID-19.

Jucătorul echipei Reggio Audace, din Serie C, a povestit pentru BBC tot coșmarul pe care l-a trăit în ultimele săptămâni.

”M-am trezit pe 2 martie și mă simțeam inconfortabil. Aveam febră, dureri de cap și ochii îmi ardeau. Avusesem deja simptome în timpul nopții, când tremurasem de frig.

Am devenit suspicios. În ianuarie avusesem gripă. I-am sunat pe cei din familie și aveau simptome asemănătoare cu ale mele. Cinasem cu toții împreună cu câteva zile în urmă. Am știut că avem coronavirus”, a explicat sportivul.

Coronavirus | Ce simptome a avut sportivul italian

Imediat cum a realizat că a fost infectat cu COVID-19, Alessandro Favalli a intrat în auto-izolare. Apărătorul italian spune că s-a temut mai mult pentru rudele sale, decât pentru el însuși.

”Nu am avut niciodată febră mai mare de 37,8. Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap oribile, dar nici acestea n-au durat prea mult. Rudele mele s-au simțit ceva mai rău, pentru că nu au vârsta mea și nivelul meu de pregătire fizică”, a adăugat Favalli.

Italianul spune că partea cea mai dificilă a fost izolarea, mai ales pentru un sportiv obișnuit cu activitate zilnică. S-a închis într-o cameră, iar soția sa îi lasă mâncarea la ușă.

Din punct de vedere mental, e dificil. M-au impresionat însă toate acele flash-mob-uri cu italienii cântând în balcoane. Le-am văzut la TV, pentru că în satul meu mic nu s-a întâmplat asta. Am zâmbit și mi-am zis că e atât de italienește.”

Coronavirus | Italia, cea mai afectată țară. ”Doar așa putem învinge virusul!”

Totodată, jucătorul de la Reggio Audace a criticat autoritățile care ar fi intervenit greoi și inconsistent. Serie A a fost suspendată pe 3 martie, prea târziu în opinia fotbalistului.

”Am fost șocat să văd că unele cluburi și campionate își doreau ca fotbalul să continue. A fost o decizie greșită, chiar și cu porțile închise”, a afirmat Alessandro Favalli, care i-a îndemnat pe italieni să rămână în case. ”Trebuie să fim responsabili, doar așa putem învinge virusul”, a încheiat sportivul.

Italia este țara cu cei mai mulți oameni decedați din cauza COVID-19. Până pe 21 martie, 4.032 de persoane au încetat din viață din cauza infecției cu noul coronavirus. Până la aceeași dată, 47.021 de italieni au fost depistați pozitiv cu această boală.

 

Lasă un răspuns