Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a fost surprinsă la încălzirea de dinaintea meciului cu Serena Williams alături de Thierry Van Cleemput, antrenor belgian care duminică şi-a încheiat colaborarea cu conaţionalul David Goffin (locul 22 în ierarhia masculină).

La scurt timp, după terminarea meciului, jurnaliştii prezenţi la Melbourne au anunţat că Halep şi Van Cleemput vor începe o colaborare de probă, pe durata turneelor de la Doha (11-18 februarie) şi Dubai (18-25 februarie).

Simona Halep confirmă ipoteza lansată în presa străină, dar spune că, pentru moment, mutarea nu s-a oficializat.

Cel mai probabil, lucrurile vor fi puse în ordine zilele viitoare: „Discutăm, dar nu e antrenorul meu oficial, aşa că vom vedea. Deocamdată discutăm.

Nu am nimic de-a face cu despărţirea lor (n.r. dintre Van Cleemput şi Goffin). Îmi place ca antrenor şi ca persoană. Dar nu am decis nimic. Trebuie să ne cunoaştem mai bine.

Deocamdată nu e oficial antrenorul meu”, a declarat Simona.

Jurnaliştii prezenţi la Melbourne anunţă că Thierry Van Cleemput va fi noul antrenor al Simonei Halep, pe care o va pregăti, într-o perioadă de probă, la turneele de la Doha şi Dubai, primele la care jucătoarea noastră va participa după eliminarea de la Australian Open: „Thierry Van Cleemput, fost antrenor al lui David Goffin, o va antrena o perioadă de probă pe Simona Halep, la Doha şi Dubai”, sună anunţul ziariştilor străini, completaţi de Filip Dewulf, fost jucător de tenis şi actual jurnalist.

În timp ce reprezentanţii mass-media dau ca sigură informaţia, Van Cleemput a avut prima reacţie: „Înţeleg că e ciudat, dar nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Este inutil să vorbesc acum, lăsaţi-mă puţin timp. Eu aştept!”, a spus tehnicianul belgian care i-a stat alături Simonei înainte de confruntarea cu Serena Williams.


Ajutată de Florin Segărceanu, Adrian Marcu şi Darren Cahill în primele trei meciuri de la Openul Australiei, constănţeanca a vorbit în mai multe rânduri despre necesitatea unui antrenor cu nume în loja sa.

Şi, din ultimele informaţii, se pare că l-a şi găsit, pentru că înaintea meciului cu Serena Williams a fost văzută antrenându-se alături de Thierry Van Cleemput, un nume cunoscut în circuitul masculin.

View image on Twitter


Fost antrenor al belgienilor Olivier Rochus şi Steve Darcis, Van Cleemput este omul care l-a transformat pe David Goffin într-un jucător de top în ATP.

A început colaborarea cu micuţul belgian în 2014, iar de atunci a reuşit să-l ducă până pe locul al şaptelea în clasamentul mondial.

Acum, el îi stă alături Simonei Halep la duelul cu Serena Williams şi ar putea deveni, după Australian Open, antrenor cu normă întreagă al liderului mondial, după cum anunţă şi SudPress, un cotidian din Bruxelles.

De altfel, chiar Simona a vorbit despre cât de multă nevoie are de un tehnician experimentat în loja sa: „Nu a fost nicio diferenţă. E greu ca Darren să nu mai facă parte din echipa mea.

Cu siguranţă, e greu fără antrenor la acest nivel. Am nevoie de unul, vom vedea după turneu.

Suntem prieteni, nu se pune problema să revină. Am stat patru ani împreună, e alături de mine. Contează că e pe aici, prin jur, vorbim, mă mai sfătuieşte, dar nu e antrenorul meu.

Nu se pune problema! Darren mi-a recomandat un alt antrenor şi o să ţin cont de sfatul lui. Nu pot spune cine e pentru că n-am discutat cu el”, a spus Halep.

sursa: prosport

Lasă un răspuns