Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Sibiu sunt prezenţi, începând de joi, la Târgul de Turism de la Viena (Austria), unde oraşul este promovat în fiecare an, după ce s-a constatat că mulţi turişti austrieci preferă să vină în concedii în inima Transilvaniei.

„Austria este una dintre ţările din care sosesc mulţi turişti la noi în Sibiu, unul dintre factorii decisivi fiind legătura facilă, prin zboruri directe de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. De aceea, am considerat că este o piaţă de pe care putem atrage în continuare turişti în Sibiu şi că este potrivit să ne prezentăm oferta direct celor care caută destinaţii de vacanţă la Târgul de Turism din Viena”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Sibiul va fi prezentat prin materiale de promovare tipărite, precum broşuri şi hărţi. Un reprezentant al Primăriei Sibiu este prezent la stand (în hala A, standul 0132) pentru a oferi informaţii despre obiective turistice şi despre evenimentele cu tradiţie care au loc în Sibiu în fiecare an.
Sibiul este preferat de turiştii austrieci pentru că aici se vorbeşte limba germană şi există multe obiective de vizitat gen Muzeul Naţional Brukenthal, bisericile fortificate săseşti, care au legătură cu istoria şi cultura nemţilor din Transilvania.

Un alt avantaj al Sibiului este faptul că este primul oraş românesc care a fost în 2007, Capitală Culturală Europeană. Sibiul este singurul oraş turistic de trei stele Michelin din România. În 2020, Sibiul a fost nominalizat să concureze pentru distincţia de cea mai bună destinaţie turistică europeană.

Târgul de Turism de la Viena se desfăşoară de joi până duminică, în 2019 fiind vizitat de peste 150.000 de persoane, potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Sibiu.

Lasă un răspuns