România se pregătește pentru ce poate fi mai rău în lupta cu virusul ucigaș, coronavirusul. Sunt create peste tot spații medicale pentru îngrijirea bolnavilor iar sălile de sport sunt o soluție. Prima care va fi transformată este Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Sala de sport din Cluj-Napoca este cea mai mare din România. Are o suprafață de peste 38.000 de mp și până pe 30 aprilie trebuie să devină Unitatea de Suport Medical Cluj, destinată tratării a pacienților cu COVID-19.

Concret, locul va deveni un spital de campanie dar fără corturi, un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus aflați în stadiu noncritic.”Se cumpără echipamente și suntem cu arma la picior”, a spus primarul orașului, Emil Boc.

Modelul este Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi inaugurată acum trei zile în cel mai mare oraș al țării. Spitalul de acolo a fost amenajat în 19 zile de un grup de firme private, într-un fost depozit care are o suprafață de 7500 metri pătrați dar unde au încăput 350 de paturi pentru victimele epidemiei de coronavirus.

Autoritățile, împreună cu același grup de investitori privați care au amenjat centrul de la București și zeci de voluntari au început deja la Cluj amenajarea spațiului. Spitalul campanie se va întinde pe toată suprafața de joc a sălii, dar și în zonele laterale.

Centrul medical este amenajat cu ajutorul studenților de la Facultatea de Medicină a Universității Babeș Bolyai, care s-au oferit voluntari.

Unitatea va avea 350 de paturi echipate corespunzător, aproximativ 60 de cadre medicale fiind așteptate să își desfășoare activitatea în cadrul centrului.

Autoritățile din alte două mari orașe ale României au oferit deja la cheie sălile de sport din aceste localități pentru amenajarea de spitale pentru tratarea bolnavilor de coronavirus în stadiu noncritic: este vorba de Craiova și Brașov.

 

Lasă un răspuns