Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat, vineri seara, că românii aduşi din Italia pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu vor mai fi ţinuţi în carantină în unităţi de pe litoral, ci vor fi transportaţi în judeţele de domiciliu.

Prefectul a transmis printr-un comunicat de presă, că în urma colaborării cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi cu susţinerea premierului Ludovic Orban, începând din 27 martie, românii aduşi din străinătate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor fi transportaţi către judeţele de domiciliu.
„Astfel, în urma sosirii pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a celor două avioane din Italia, cu aproximativ 380 de pasageri, aceştia din urmă nu vor mai fi carantinaţi pe raza judeţului Constanţa. Prefectul judeţului Constanţa s-a asigurat că toate procedurile de maximă securitate sanitară sunt implementate. Pentru românii sosiţi cu primul transport, aflaţi în carantină pe raza judeţului Constanţa, perioada legală de carantinare expiră săptămâna viitoare şi vor fi sprijiniţi să ajungă, în siguranţă, acasă”, se arată în comunicat.
Primul transport al românilor aduşi din Italia pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu a avut loc sâmbăta trecută. De atunci şi până vineri dimineaţa, cinci avioane au aterizat, având la bord 705 persoane. 605 dintre acestea au rămas în unităţi de carantină din judeţul Constanţa, iar 100 au fost transportate la Tulcea, unde vor rămâne 14 zile în carantină.

Lasă un răspuns