România a cedat fără drept de apel în fața Olandei, 24-29, însă are încă șanse în să prindă un loc în semifinalele Euro 2018.

Marți, de la ora 19.00 (TVR 1), tricolorele evoluează cu Spania, formația care nu mai poate atinge primele două poziții din Grupa Principală 2.

Aflat la Nancy, acolo unde evoluează fetele, reporterul GSP Marian Ursescu ‘a scanat’ toate posibilitățile.

Cum ne calificăm în semifinale Victorii cu Spania și Ungaria – Calificare fără emoții.

Cel mai probabil de pe locul doi. Primul loc mai poate fi prins doar dacă Olanda pierde următoarele două partide; Victorie cu Spania, înfrângere cu Ungaria – Dacă rămânem la egalitate de puncte doar cu Ungaria suntem eliminați.

Dacă în ecuație intră Norvegia și/sau Germania, departajarea s-ar putea face la golaveraj, unde am putea sta mai bine în cazul unei înfrângeri la limită cu Ungaria; Victorie cu Ungaria, înfrângere cu Spania – România mai poate fi egalată la puncte doar de Germania sau Norvegia, adversare cu care stă mai bine la meciurile directe.

S-ar putea ajunge la egalitate în patru între România, Olanda, Germania și Norvegia, toate cu 6 puncte.

Situație în care am merge în semifinale! Există şi o variantă cinci echipe din grupa a doua principală ar termina cu acelaşi număr de puncte: 6. Olanda pierde ambele partide, cu Norvegia şi Germania, România câştigă cu Spania, dar pierde cu Ungaria. În același timp, Germania câştigă cu Olanda, Ungaria bate România în ultimul meci, iar Norvegia câştigă cu Olanda şi Spania. Totul s-ar stabili atunci la golaveraj.

Norvegia e echipa avantajată după victoria la scor cu Ungaria, 38-25, dar nici România nu stă rău. Grupa principala 2

1. Olanda 6p (+9) / 3 jocuri

2. România 4p (+8) / 3 jocuri

3. Germania 4p (+1) / 4 jocuri

4. Ungaria 4p (-9) / 4 jocuri

5. Norvegia 2p (+4) / 3 jocuri

6. Spania 0p (-13) / 3 jocuri

*Primele două clasate se califică în semifinale

Programul grupei Marți, 11 decembrie:

Spania – România (ora 19:00), Olanda – Norvegia (ora 22:00) Miercuri, 12 decembrie: Spania – Norvegia (ora 16:45), Ungaria – România (ora 19:00), Olanda – Germania (ora 22:00)

Martin Ambros – antrenor principal România:

„Vreau să o felicit pe Helle Thomsen si pe jucătoarele sale, au făcut un meci foarte bun. La începutul partidei ambele echipe au fost puțin anxioase, poate resimțind cele 3 zile de pauză.

E foarte greu sa joci împotriva Olandei, mai ales in situația de astăzi in care ele au condus aproape tot timpul pe tabelă. In cea de-a doua repriză asta a contat si mai mult, fiind foarte greu sa găsim soluții, iar în momentul în care le-am găsit portarul a reușit sa intervină.

Nu am jucat la același nivel ca până acum, insă cred că asta este o veste bună. Putem aborda altfel următoarele meciuri”.

„Nu deschidem telefoanele, laptopurile, rămânem noi ai noştri aici, cum am fost şi până acum.

Gândurile pozitive contează de la cei care cred cu adevărat în noi până la capăt” – Eliza Buceschi, golgheterul României la Euro 2018 de handbal feminin, 32 de goluri „Sunt supărată, tristă, frustrată, însă vreau să privesc înainte!

Avem două meciuri în urma cărora ne putem califica în semifinale. Stăm la mâna noastră şi putem să facem asta!” – Cristina Neagu Înaintea meciului direct, jurnaliştii de la AS au scris despre salariul pe care Cristina Neagu îl primeşte la CSM Bucureşti: Cristina Neagu a fost aleasă în trei ocazii diferite cea mai bună handbalistă a lumii şi este o stea a sportului românesc.

Este sportiva cu cel mai mare salariu din ţara ei, unde câştigă 300.000 de euro pe an la CSM Bucureşti, la fel ca fotbaliştii.

Handbalista s-a întors în ţara ei pentru a ajuta clubul finanţat de Primăria Bucureştiului să devină mai mare’. 

Lasă un răspuns