Patru morți și peste 150 de persoane infectate cu coronavirus în Italia! Cazurile cresc de la oră la oră

Fluxul mare de călători dintre Italia și țara noastră reprezintă un risc demn de luat în calcul în contextul epidemiei cu coronavirus.

Autoritățile române iau măsuri speciale de prevenție și control la granița de vest a țării, dar și în aerporturi.

La Aeroportul Otopeni au fost luate măsuri suplimentare de protecție. Reprezentanții aeroportului au anunțat că pasagerii care sosesc din Italia, mai exact din zonele Milano, Bergamo, Treviso și Torino, vor intra în țară prin zona de charter și vor completa chestionare cu datele personale, anunță stirileprotv.ro.

chestionar aeroport coronavirus

Acesta este chestionarul pe care pasagerii care vin din Italia trebuie să îl completeze în aeroporturile din România

 

În afara datelor de identificare personală, pasagerii care ajung din Italia pe aeroporturile românești sunt chestionați și în legătură cu un posibil contact cu persoane infectate cu coronavirus, dar și dacă au sosit sau au locuit din/în zone în care se aflau persoane cu COVID-19, dacă au fost spitalizați în ultimele trei săptămâni sau dacă au avut simptome precum febră, dureri de cap, tuse intensă, dificultăți de a înghiți sau a respira.

Carantină pentru românii care vin din zonele italiene afectate de coronavirus

De asemenea, pasagerii care ajung la Optopeni sunt așteptați de un medica care le ia temperatura, iar dacă totul este în regulă, vor fi lăsați să plecfe acasă, unde vor sta 14 zile în carantină.

În Aeroportul Otopeni se face dezinfecție la fiecare patru ore, mai ales în zona bagajelor. „În vederea combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus (2019-nCov), la aeroportul Henri Coandă a fost elaborat un plan de măsuri comun cu Ministerul Sănătății, Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, au precizat reprezentanții aeroportului.

La punctele de frontieră s-au intensificat controalele.

Cum se transmite coronavirusul

COVID-19 este o tulpină de coronavirus care nu a mai fost identificată anterior la om. Nu iese la analize în primele zile de incubaţie. Boala se transmite, de obicei, prin contact, însă oamenii bolnavi pot genera mici particule infectate prin simpla respiraţie. De asemenea infectarea se poate face şi prin atingerea unor suprafeţe contaminate, urmată de atingerea ochilor, nasului sau gurii. Şi persoanele care încă nu au simptome pot transmite virusul.

Lasă un răspuns