Rezultat negativ la coronavirus pentru cinci dintre cei zece bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv

 

Cinci dintre cei zece beluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv, au acum teste negative, după ce analizele au fost refăcute.

”Cei 5 din cei 10 nou născuţi ale căror teste ieşiseră pozitive sunt din Timişoara şi au fost retestati marţi şi au ieşit negativi. Ceilalţi 5 sunt din judeţe limitrofe – Arad, Hunedoara – rezultatele fiind aşteptate”, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

După ce testele celor 10 bebeluşi au ieşit pozitive, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în condiţiile în care 25 de cadre medicale din maternitate şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

De asemenea, o echipă de epidemiologi a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii de la Maternitatea Odobescu. Pacientele vor fi testate pentru COVID-19 şi izolate, iar dacă rezultatul va fi pozitiv, vor fi îndrumate la Maternitatea Bega.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email