Una dintre cele mai mari firme de recrutare din România a anunţat că au reînceput angajările, mii de locuri de muncă fiind disponibile atât în ţară, cât şi în străinătate.

Repornirea pieţei muncii începe să prindă un contur din ce în ce mai clar, odată cu apropierea încheierii stării de urgenţă, care a blocat, temporar, ritmul angajărilor. Astfel, ultimele două săptămâni au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de joburi nou apărute în piaţă, cu peste 500 de locuri de muncă postate în fiecare zi pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Cele mai multe joburi noi sunt disponibile în vânzări, construcţii, call center şi BPO, IT şi logistică. Numai în aceste domenii sunt peste 9.000 de locuri de muncă destinate candidaţilor din toată ţara, indiferent de nivelul de experienţă. Important de menţionat este şi faptul că angajatorii din sectorul serviciilor au început să posteze un număr semnificativ de joburi remote. Asta în condiţiile în care tot mai mulţi candidaţi îşi doresc să aibă posibilitatea de a lucra, fie doar şi un anumit număr de zile pe săptămână, de acasă.

 

Din acest punct de vedere, ne aflăm, cel mai probabil, la un maxim istoric al numărului de locuri de muncă remote scoase în piaţă de companiile din România.

Candidaţii au la dispoziţie, în acest moment, peste 1.000 de joburi pe care le pot face de acasă.   Odată cu numărul de joburi a crescut, în mod firesc, şi rata aplicărilor candidaţilor.

”Numărul candidaţilor activi pe eJobs.ro creşte în fiecare zi, iar ritmul cu care aplică este cu aproximativ 60% mai mare decât decât în luna anterioară.

Pentru companii este ocazia perfectă de a-şi construi baze solide de candidaţi relevanţi şi de a închide procese de recutare de două ori mai repede decât înainte, inclusiv acum când, apelează la video interviuri, în detrimentul întâlnirilor clasice, faţă în faţă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

De la jumătatea lunii aprilie şi până acum sute de companii au postat anunţuri de angajare, readucând piaţa recrutărilor la un nivel apropiat de începutul lunii martie. Cu toate acestea, perioada delicată pe care o traversăm şi interesul crescut al candidaţilor pentru găsirea unor noi joburi a creat şi o serie de dezechilibre în piaţă. ”Da, candidaţii au, din nou, din ce în ce mai multe opţiuni de angajare, însă trebuie să fie foarte atenţi pentru că deja au început să apară fraude în piaţă. Sunt platforme de recutare care postează anunţuri care nu le aparţin, inclusiv anunţuri expirate sau multiplică numărul real de locuri de muncă disponibile pentru a atrage atenţia candidaţilor.

De aceea este foarte important pentru candidaţi să aplice pe acele platforme transparente, care au locuri de muncă verificate. Din păcate, în situaţii de criză, sunt şi jucători care încearcă să speculeze momentele de slăbiciune, însă asta se va întoarce nu doar împotriva angajatorilor, ci şi împotriva candidaţilor, cărora li se prezintă o ofertă de locuri de muncă nerealistă”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, pe www.ejobs.ro sunt peste 11.000 de locuri de muncă atât pentru România, cât şi pentru străinătate.

Lasă un răspuns