Un protest inedit a avut loc la Dublin, joi, pentru a pune în evidență nedreptățile făcute în cazurile de viol judecate în Irlanda.
Mai multe femei au mărșăluit pe străzile din Dublin, îmbrăcate în lenjerie intimă și cu mesaje scrise pe corp precum „This is not consent/ Asta nu înseamnă acord”.

Această demonstrație a fost un răspuns unui caz recent care a stârnit furie în întreaga lume, după ce un avocat al apărării a făcut referire la lenjeria intimă a unei victime de 17 ani, violată de un bărbat de 27 de ani, acesta fiind în cele din urmă achitat.

Avocatul apărării a sugerat juraților că lenjeria de dantelă a adolescentei era menită unei întâlniri amoroase. Atunci, perechea de chiloți a victimei a fost purtată din mână în mână, prin sala de judecată.

22 November 2018, Ireland, Dublin: A woman walks in her underwear along Grafton Street in support of victims of sexual violence. Photo: Niall Carson/PA Wire/dpa

Acest protest vine la o săptămână după ce o altă manifestație  organizată de o organizație feministă, când participantele au ținut în mâini lenjerie intimă și pancarte pe care scria: „Nu mai acuzați victimele în sala de judecată” și „Hainele nu înseamnă accept”.

22 November 2018, Ireland, Dublin: Women walk in their underwear along Grafton Street in support of victims of sexual violence. Photo: Niall Carson/PA Wire/dpa

De atunci, sute de femei au împărtășit imagini cu lenjeria lor intimă pe rețelele de socializare alături de hashtag-ul #ThisIsNotConsent pentru a-și exprima solidaritatea față de adolescenta agresată sexual, dar și ca formă de protest împotriva verdictului.

 

Lasă un răspuns