Postul BBC Earth a adus cinci dintre animalele aflate în pericol de dispariţie de pe planetă pe străzile din Bucureşti, sub formă de statui, care au fost dezvelite de vedete autohtone, pentru a marca lansarea documentarului „Dinastii”, arată un comunicat.

Seria de documentare îşi propune să urmărească „poveşti intime şi puternice despre familii, lideri şi eroi luptând pentru supravieţuire”, spun reprezentanţii reţelei de televiziune într-un comunicat de presă.

Statuile animalelor reprezentate în serie au fost plasate în spaţii diferite din Bucureşti, în Piaţa Romană, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Universităţii, Hanul lui Manuc şi Piaţa Charles de Gaulle. Cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul şi tigrul au fost dezvăluite de vedete locale precum Dana Rogoz şi Cosmin Tudoran.

Tot cu ocazia lansării documentarului, BBC Earth a organizat o proiecţie pentru presă a primului episod, avându-l ca invitat de onoare pe Simon Blakeney – producătorul episodului „Leii”. Blakeney a lucrat pentru BBC Studios, Departamentul de Istorie Naturală, mai bine de 12 ani.

Seria „Dinastii” vizează un nou tip de documentar de istorie naturală, spun producătorii. Primul episod are premiera astăzi, 22 noiembrie, de la ora 23:00. Episodul are în centru viaţa unui grup de cimpanzei din Senegal şi se concentrează, în principal, pe lupta pentru supremaţia în grup.

„Cinci episoade despre cinci dintre cele mai cunoscute şi periclitate animale de pe planetă. Nu a mai fost prezentat niciodată un documentar cu povestiri atât de puternice – despre familii, lideri şi eroi. Nicio altă serie de referinţă nu a mai oferit telespectatorilor posibilitatea să urmărească vieţile animalelor atât de aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supravieţuire şi pentru viitorul familiilor din care fac parte”, se mai arată în comunicatul de presă.

Documentarul Dinastii cuprinde cinci episoade, care spun povești despre: CimpanzeiPinguinul imperialCâinele sălbatic africanLeul și Tigrul.

Primul episod are premiera astăzi, 22 noiembrie, de la ora 23:00. Episodul are în centru viața unui grup de cimpanzei din Senegal și se concentrează, în principal, pe lupta pentru supremația în grup.

Seria urmăreaște viețile animalelor foarte aproape, permiţându-le să observe cum luptă în condiţii potrivnice pentru supraviețuire și pentru viitorul familiilor din care fac parte, menționează reprezentanții BBC.

„David, masculul alfa, este urmărit în timp încearcă să își păstreze poziția de lider. El este deja de trei ani masculul alfa al grupului. Grupul este forțat să stea împreună pentru a supraviețui. David este acum înconjurat de rivali care vor coroana lui”, notează sursa citată.

Producția se vede în reluare vinerea, de la 17:10, și sâmbăta, de la 19:00, pe canalul BBC Earth.

Pentru fiecare episod din Dinastii, echipele postului au petrecut câteva sute de zile într-o singură locaţie, unde trăieşte fiecare dintre animalele observate.

BBC Earth a realizat și o campanie de promovare a documentarului: Statui ale animalelor din serie în zone intens circulate din București. De asemenea, fiecare statuie a avut un ambasador.

„Cimpanzeul, pinguinul imperial, câinele sălbatic african, leul și tigrul au fost plasate în locații diferite din București (Piața Romană, Piața Revoluției, Piața Universității, Hanul lui Manuc, Piața Charles de Gaulle) și au fost dezvăluite de către vedete precum Ana Morodan, Cristina Bazavan, Dana Rogoz, Cosmin Tudoran și George Buhnici.”

Lista operatorilor care transmit BBC Earth: RCS&RDS; Telekom; NextGen Communications; Orange România; Vodafone Romania; Digital Cable Systems; AKTA Telecom; Ines Group; Tlecablu & Net; Media Sud.

Lasă un răspuns