Vești bune pentru cei își doresc să își cumpere o casă, dar nu au toți banii. Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că sunt 2 miliarde de lei pentru Programul ”Prima casă 2019”, dar se vor face modificări.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că programul ”Prima casă” va continua în acest an, cu un plafon de 2 miliarde lei, scrie antena3.ro.

Ce modificări va suferi programul ”Prima casă”

”Ca plafon (pentru ”Prima casă”,n .r.), am prins cam 2 miliarde de lei, în acest an. Deci, va continua, numai am spus că, în discuţia pe care am avut-o la Banca centrală, pentru a-l face mai social.

Până la final de februarie, vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Finanţarea există – a fost bugetat.

Programul continuă”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de finanţelor a mai spus că modificările vor fi făcute până la finalul lunii februarie printr-o Hotărâre de Guvern. ”Probabil, (modificările) vor fi la suprafaţa casei și persoanele cu venituri mai mici.

Este un program social, până la urmă. Nu-ţi iei casă de 500 de metri, prima casă. Îţi iei o casă pentru familie, atât cât poţi”, a explicat Teodorovici.

Ce este programul ”Prima casă”

Programul “Prima Casă” a fost introdus în 2009, când piaţa imobiliară era blocată din cauza crizei financiare.

Garanţiile se acordă numai în lei, de către finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat.

În fiecare an, circa 30.000 de case au fost cumpărate cu garanții de la stat.

Lasă un răspuns