Mai multe curse au fost anulate și se aștepată întârzieri la plecarea de pe aeroporturile din țară din cauza degivrării aeronavelor în contextul condițiilor meteorlogice nefavorabile.  

Întârzieri pe Aeroportul Otopeni Unele curse aeriene pot înregistra întârzieri cuprinse între 30 şi 40 de minute marţi dimineaţa, în urma degivrării aeronavelor, însă nu sunt zboruri anulate, transmite Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. „La ora 8:00 traficul aerian era normal. Fără întârzieri semnificative sau anulări de curse. Unele curse pot înregistra totuşi întârzieri de 30 – 40 minute pentru că se efectuează degivrarea aeronavelor. Suprafaţa de mişcare (piste, platforme, căi rulare) este deszăpezită”, precizează CNAB. 

Două curse anulate pe aeroportul din Sibiu Două curse au fost anulate şi este posibil ca altele să aibă întârzieri la decolare pe Aeroportul Internaţional Sibiu, din cauza condiţiilor meteo , marţi dimineaţa, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Aeroportului, Alexandra Păcurar.

„Cursa Munchen-Sibiu, programată pentru sosire în cursul nopţii (00,55) a fost anulată de la destinaţie. Din acest motiv a fost anulată şi cursa Sibiu-Munchen programată pentru plecare din această dimineaţă (06,05). Pasagerii vor fi rerutaţi pe cursele următoare”, a precizat Alexandra Păcurar. 


În continuare, sunt posibile întârzieri la decolare la Aeroportul Internaţional din Sibiu, din cauza condiţiilor de iarnă. „Condiţiile de operare la această oră sunt bune.

Pot fi înregistrate întârzieri la decolare pentru cursele programate din cauza proceselor specifice în condiţii de iarnă (degivrare)”, a adăugat Alexandra Păcurar, citată de Agerpres.

De altfel, ne aflăm în plină atenționare meteo de ninsori și polei, cu un strat nou de zăpadă, în mai multe zone din țară, inclusiv în Capitală. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?