Poliţia din Berlin a arestat sute de participanţi la protestele faţă de restricţiile impuse în Germania în contextul pandemiei

 

Poliţia din Berlin a arestat, sâmbătă, mai multe sute de participanţi la protestele faţă de restricţiile impuse în Germania în contextul pandemiei, potrivit BBC.

Aproximativ 38.000 de oameni au demonstrat, în general paşnic, în capitala germană. Două sute de persoane au fost arestate la un miting, despre care autorităţile au spus că a fost tulburat de extremişti de dreapta care au aruncat cu pietre şi sticle.

Poliţia a ordonat unui grup din apropierea Porţii Brandeburg să se disperseze pentru că încalcă măsurile de siguranţă sanitară impuse, apoi a făcut arestări.

„Din păcate, nu avem altă opţiune”, a scris poliţia berlineză pe Twitter, care a precizat că măsurile nu au fost respectate. Protestatarii, care au refuzat să poarte măşti, au stat grupaţi în anumite locuri.

Un alt grup de aproximativ 30.000 de oameni a ascultat paşnic discursurile ţinute. Între cei arestaţi s-a aflat şi Attila Hildmann, adept al teoriilor conspiraţiei, care a vorbit mulţimii printr-o portavoce.

Chiar dacă Germania nu a înregistrat un nou val de infecţii la fel de mare ca în alte ţări europene, rata contaminărilor este în creştere şi aici. Ţara cu 83 de milioane de locuitori a impus unele dintre cele mai eficiente măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus. În luna aprilie, ele au fost, treptat, ridicate, însă autorităţile au continuat să urmărească infecţiile, care au înregistrat o creştere în luna august.

Joi, cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale au introdus o amendă minimă de 50 de euro pentru cei care nu poartă mască în locurile în care este impus acest lucru. Organizarea de evenimente care presupun adunări mari a fost interzisă până anul viitor.

De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 242.800 de contaminări şi 9.300 de decese.

Proteste asemănătoare celor din Germania au avut loc în mai multe oraşe de pe continent, precum Londra, Paris, Viena şi Zurich, unde unii demonstranţi au spus că virusul este o înşelătorie.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email