SUA au trecut de 500.000 de cazuri de infecții cu coronavirus și au devenit prima ţară de pe glob care a depăşit pragul de 2.000 de decese într-o singură zi, cu 2.108 de morți în 24 de ore, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. 

Astfel, până la această oră, potrivit sursei citate, la nivel mondial, sunt 1.698.626 de cazuri de infecții, 102.764 de decese, în timp ce 376.734 de oameni s-au vindecat.

Regatul Unit a înregistrat vineri un nefericit record de 980 de decese în 24 de ore, cauzate de epidemia de coronavirus. În total, aproape 9.000 de oameni și-au pierdut viața, după ce guvernul a avut o abordare controversată, marșând inițial pe continuarea ritmului normal al vieții și ideea de ”imunizare în masă”.

Oficialii britanici au precizat sâmbătă, potrivit Guardian, că încă nu a fost atins vârful epidemiei.

Rusia raportează un număr mai mic de noi cazuri de infecții față de ziua precedentă. Astfel, potrivit Reuters, autoritățile au anunțat sâmbătă 1,667 de cazuri noi, față de 1.786.

Autoritățile din Filipine au interzis cadrelor medicale să mai plece la muncă afară pentru a putea face față epidemiei. În această țară au fost înregistrate, în total, 4.195 de cazuri de infecții și 221 de decese.

Coreea de Sud intenționează să utilizeze brățări electronice pentru a depista oamenii care nu respectă carantina, în condițiile în care, până acum, aceștia erau monitorizați prin intermediul telefoanelor.

Autoritățile au constatat însă că mulți își lăsau acasă telefoanele mobile și părăseau locuința. 57.000 de persoane au fost plasate în izolare. Cei care nu respectă regulile riscă un an de închisoare sau amendă de 8.200 de dolari, potrivit Guardian.

China a raportat sâmbătă o creștere a numărului de noi cazuri de infecții, în condițiile în care autoritățile încearcă să prevină un al doilea val al epidemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Comisia Națională de Sănătate a anunțat că au fost depistate 46 de noi cazuri, dintre acestea 42 fiind cazuri de persoane care au călătorit în afara țării. În același timp, au fost înregistrate încă 34 de cazuri asimptomatice, mai puțin decât ziua precedentă, când erau raportate 47 de astfel de cazuri.

Principalele informații, până la această oră:

• Aproape 1.000 de persoane au murit în Franța, bilanțul depășind astfel 13.000 de decese.

• Italia a anunțat extinderea măsurilor de carantină. Astfel, restricțiile vor rămâne în vigoare în următoarele trei săptămâni, a anunțat premierul Giuseppe Conte, deși unele magazine vor avea permisiunea de a se redeschide, evident altele decât cele alimentare sau farmaceutice care au funcționat și până acum.

”Aceasta este o decizie dificilă, dar necesară și îmi asum întreaga responsabilitate politică”, a declarat Conte.

• Turcia a impus carantină de două zile, în 31 de provincii. Măsura se aplică și în Istanbul, Ankara și principalele orașe. Numărul deceselor din această țară este în jur de 1.006, iar cel al infecțiilor a trecut de 47.000.

• Trump a promis că va ține cont de sfatul experților în decizia de a reporni economia. Președintele american a mai spus că va fi creat un nou grup de lucru care va analiza situația și va decide relaxarea restricțiilor. SUA au depășit pargul de 500.000 de cazuri de infecții, ajungând la 501.560. Numărul total al deceselor se ridică la 18.693.

Lasă un răspuns