PayPal a făcut o ofertă de preluare a site-ului de fotografii Pinterest, în valoare de 45 de miliarde de dolari - surse

 

PayPal a făcut o ofertă de preluare a site-ului de fotografii Pinterest, în valoare de 45 de miliarde de dolari, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, o combinaţie care ar putea semnala apariţia altor combinaţii între companii de tehnologie financiară şi compania de media socială implicate în comerţul electronic, transmite Reuters.

Preţul pe acţiune ar reprezenta o primă de 26% faţă de cotaţia de 55,58 dolari pe unitate consemnată de titlurile Pinterest la închiderea tranzacţiilor de marţi.

PayPal intenţionează să finanţeze achiziţia în majoritate în acţiuni, potrivit surselor.

PayPal se numără printre căştigătorii mari ai pandemiei, întrucât un număr mai mare de oameni i-au folosit serviciile de plăţi pentru a face cumpărături online şi a plăti online, eivtând să iasă din casă.

În ultimele 12 luni acţiunile PayPal au crescut cu 36%, conferind companiei o capitalizare de aproape 320 de miliarde de dolari.

Acţiunile PayPal au scăzut miercuri ci circa 3,5%, iar cele ale Pininterest au crescut cu peste 10%.

PayPal şi Pinterest nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ştirile privind posibilul acord au venit la mai puţin de o săptămână după ce co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, a anunţat planurile de a pleca din compane pentru a se alătura LoveFrom, o firmă condusă de Jony Ive, designerul multe produse importante ale Apple.

Sharp a fondat Pininterest, o platformă de schimb de fotografii, împreună cu Ben Silbermann, care este director general, şi cu Paul Sciarra, care a plecat în 2012.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email