Producători locali şi consumatori – împreună. De la comandă la livrare e doar un Click!

Iată cum, de voie – de nevoie ne căutăm şi ne regăsim, consumatorii şi producătorii. Aceştia din urmă erau mereu acolo, în ferme sau la piaţă. Consumatorii însă… cel mai adesea la supermarket. Criza importurilor prevestită de pandemia COVID 19 a avut singura ei parte bună – căutarea producătorilor români.

Au apărut de la o zi la alta grupuri de facebook cu mii de membri, producători zonali şi cumpărători. Poze şi preţ, comandă şi livrare. Atât de simplu şi de benefic. Platforme online încearcă să mişte lucrurile şi către hipermarketuri, pentru a prelua marfa en-gros, acolo unde este cazul. Deodată, taraba de la piaţă s-a mutat în on-line!

„Am facut grupul în sprijinul producătorilor şi al meu, recunosc. Foamea te învaţă să mănânci”, ne-a scris Puiu Ilisei, administrator al fermelor de păsări Pilis din Călărași şi iniţiator al grupului de producători din judeţul Călăraşi.

“Scopul grupului nostru este de a ajuta producătorul local de alimente să îşi promoveze oferta de produse şi în acelaşi timp, de a susţine economia locală.” – se descrie grupul Producătorilor din Arad.

collage-grup-prod_b

“Nu ne asumăm responsabilitatea pentru calitatea şi normele de siguranţă respectate de către producătorii care publică oferte pe acest grup. Recomandăm fiecărui cumpărător să achiziţioneze produse doar de la producătorii care prezintă încredere sau de la cei care au recomandări de la alţi cumpărători.” , este o altă precizare importantă de care trebuie să ţinem cont atunci când facem cumpărături pe internet.

Iată câteva grupuri de producători locali, majoritatea iniţiate în contextul pandemiei #covid19 şi #stăriideurgenţă. Vă invităm să le vizitaţi şi să susţineţi, împreună cu noi, producătorii locali cumpărând direct de la sursă! Cei mai mulţi dintre ei asigură livrarea la domiciliu pentru o comandă minimă.

Vâlcea: https://www.facebook.com/groups/248269052975809/

Arad: https://www.facebook.com/groups/2824046657702154/

Sebeş: https://www.facebook.com/groups/211989206722655/

Turda: https://www.facebook.com/groups/422848648564440/

Mureş: https://www.facebook.com/groups/232881824530963/

Timiş şi Arad: https://www.facebook.com/groups/1485878441572097/

Călăraşi: https://www.facebook.com/groups/252015585961123/

Puteţi găsi uşor aceste grupuri şi pentru alte regiuni sau judeţe cautând în casuta de pe Facebook sintagma „producatori locali” urmată de judeţul de care sunteţi interesaţi! Spor la cumpărături!

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

Lasă un răspuns