Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin face acuzații grave în revista Cațavencii: acesta scrie că Serviciul de Informații Externe (SIE) controlează traficul de cocaină din România, cu destinația Europa de Vest.

Conform acestuia, trei persoane importante din România sunt printre cei implicate în această operațiune: este vorba despre oamenii de afaceri Dragoș Anastasiu, Adrian Sârbu și Dan Șucu.

Punctele de intrare în țară a drogurilor sunt în Delta Dunării: Sfântu Gheorghe, Perișor și Gura Portiței.

„Serviciul de Informații Externe, spionii noștri dragi, apărătorii țărișoarei, „băieții”, controlează, de câțiva ani, traficul de droguri de mare risc. Sunt „operațiuni speciale”, aprobate de curte și de prinț, cum ar zice Moustaki, dacă ar mai trăi. Pentru restul informațiilor, agresați-vă domnului Predoiu, de la Pro-România.

Mecanismul l-am descris în anterioarele săptămâni. Astăzi vom da și niște nume. Să curgă procesele!”, scrie de Hillerin.
Conform lui PAH, Dragoș Anastasiu controlează punctul de preluare a cocainei de la Sfântu Gheorghe, Adrian Sârbu și Dan Șucu pe cel de la Perișor. Gura Portiței ar fi controlat de către „un investitor american de origine română”, zice Hillerin.
Dragoș Anastasiu este fondatorul firmei de transport Eurolines, iar PAH susține că a fost racolat de fosta Securitate înainte de 1989.  Dan Șucu este patronul firmei Mobexpert, iar Adrian Sârbu este fondatorul Pro TV, actualmente patron al grupului Mediafax. Sârbu a fost primul purtător de cuvânt al primului Guvern de după căderea regimului Ceaușescu, fiind cel care a filmat execuția fostului cuplu prezidențial.

 SIE nu a oferit nicio replică la acuzațiile lui Hillerin până la această oră.

Cine se afla în șalupa pe care s-au găsit droguri în valoare de 300 de milioane de euro: „Vorbeau altă limbă”, articol observator, 23 MARTIE 2019 22:57.

 

Ancheta în plină desfășurare la Sulina.  O şalupă răsturnată, cu peste o tonă de droguri, a fost descoperită de către un localnic, în Delta Dunării, la 10 kilometri depărtare de Sf. Gheorghe. Acesta a alertat autoritățile, iar zeci de polițiști au împânzit zona, informează observator.tv.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email