Criticul de film Irina Margareta Nistor a dezvăluit la Digi24 care sunt filmele și actorii care, în opinia sa, au șanse să obțină în 2019 prețioasa statuetă a Academiei Americane de Film.

Digi24 și Film Now prezintă în noaptea de duminică spre luni, cu începere de la 0:30, respectiv 1:30, Gala Premiilor Oscar 2019.

irina margareta nistor 2
Irina Margareta Nistor a fost invitata emisiunii „În fața ta” de la Digi24 | Foto: captură Digi24

Nominalizările pentru premiile Oscar 2019 i se par criticului de film Irina Margareta Nistor foarte echilibrate.

„Un pic cam colorate, după gustul meu, știu, sunt politically incorrect”, a menționat Irina Margareta Nistor. Și a mărturisit care ar fi favoritul său: „Sper foarte tare, dacă tot am zis de colorate, la cel în alb-negru, respectiv la Roma, cred că acolo ar fi”.

În opinia sa, „A Star Is Born”, filmul lui Bradley Cooper cu Lady Gaga e „un eject total” (respingere totală – n.r.).

„Am văzut deja de la Globuri, că dacă mă întrebau pe mine, nu mai pariau greșit, că înțeleg că unii au pierdut niște bani serioși acolo”, a glumit Irina Margareta Nistor.

Ea a mărturisit că „Bohemian Rhapsody” i-a plăcut foarte tare, neașteptat de mult – și nu doar pentru că iubește pisicile, a ținut să menționeze -, dar în egală măsură i-a plăcut și filmul cu Ku Klux Klan („BlacKkKlansman”), pentru că „e altceva”, iar Spike Lee a încercat cea mai bună modalitate „de a uni cele două lumi de alb-negru, care se pare că sunt tot mai despărțite, deși am depășit de mult anii 60”.

La actori în roluri principale, Irina Margareta Nistor îl are ca favorit pe Rami Malek, cel care îl readuce pe scenă pe Freddie Mercury, solistul de la Queen, în Bohemian Rhapsody.

Pentru a imita perfect fiecare gest sau privire a legendarului Freddie Mercury, Rami Malek a avut un movement coach, un antrenor de mişcări.

Pentru a arăta ca solistul trupei Queen a îndurat 50 de ore de probat costume şi a purtat o proteză dentară incomodă.

Nu în ultimul rând, pentru a fi convingător în pielea muzicianului, a luat sute de lecţii de canto şi de pian, dar a trebuit să înveţe şi să facă un playback impecabil, pentru că mare parte din muzica din film este cu vocea originală a lui Freddie Mercury.

La actrițe ar fi chiar frumos să ia fata din „Roma” pentru că ar fi chiar o chestie mai puțin obișnuită, însă lucrurile acestea de obicei se întâmplă la Cannes, spune Irina Margareta Nistor.

„Știu că într-un an a luat cineva din Filipine de care n-a mai auzit nimeni niciodată, dar aici ar fi fost o bună ocazie”, spune Irina Margareta Nistor.

Nominalizarea mexicancei Yalitza Aparicio la un Oscar pentru interpretare poate fi dovada vie a faptului că nu trebuie să fii actor profesionist pentru a avea şanse mari la Oscar.

Tânăra în vârstă de 24 de ani este de profesie învăţătoare şi nu a mai jucat niciodată într-un film până la producția lui Alfonso Curaon, Roma.

Regizorul a bătut Mexicul în lung şi în lat ca să găseasca femeia perfectă care să o interpreteze pe îngrijitoarea Cleo în pelicula sa autobiografică.

A găsit-o pe Yalitza în Oaxaca, locul de unde provenea adevărata îngrijitoare din copilaria lui Curaon.

Yalitza a recunoscut că nici măcar nu ştia cine este Alfonso Cuaron până să joace în acest film, însă, după ce a primit nominalizarea la Oscar, ar vrea să ia şi nişte lecţii de actorie pentru că şi-ar dori să joace şi în alte filme.

„Însă de departe și pentru totdeauna o să țin cu Glenn Close”, a mărturisit Irina Margareta Nistor, pentru că, a argumentat criticul, „e de un rafinament cu totul aparte și pentru că știu poate ceva mai multe despre ea.

Istvan Szabo care a făcut un film cu ea acum mulți ani, era atât de îndrăgostit de ea după foarte, foarte mulți ani, încât cred că dacă a reușit să-l cucerească pe Istvan Szabo pe termen lung, e formidabilă și-n viața de toate zilele. Am văzut-o și într-un spectacol de musical la Londra”, a adăugat Irina Margareta Nistor.

Care dintre filmele nominalizate la Oscar n-ar trebui ratate? 

Publicul „ar trebui să vadă, în primul rând, Roma, ceea ce cred că s-a întâmplat, pentru că a fost poate mai la îndemână decât toate celelalte. Întâi a fost chiar pe marile ecrane, în cadrul filmelor de la Cannes. 

Bohemian Rhapsody, care este încă în oraș; o să vină Vice, exact cu două zile înainte să dați voi (n.r. Film Now și Digi24) Oscar-urile; și tot în săptămâna aceea, cred că o să vină și Green Book.

Iar la filmul într-o limbă străină, Cold War (Războiul Rece), un film polonez, pentru că în egală măsură ne privește și cred că îi privește foarte mult mai ales pe părinții mei, respectiv bunicii voștri” – acestea sunt recomandările Irinei Margareta Nistor.

Lasă un răspuns