O adolescentă care s-a sinucis după ce a urmărit serialul Netflix ”13 Reasons Why” a lăsat o listă cu șase motive pentru care a ales să se sinucidă. Serialul popular difuzat în toată lumea prezintă viața unui adolescent bântuit de idei suicidare.

Jessica Scatterson s-a sinucis la vârsta de 12 ani, spunându-i mamei sale că se uita la acel serial.

Mama Jessicăi, Rachael Warburton, în vârstă de 33 de ani, a povestit că fiica ei se uita la serialul 13 Reasons Why împreună cu prietenii și a lăsat o listă cu 6 motive pentru care a ales să-și ia viața. Mama fetei consideră că acest serial trebuie interzis.

”Trebuie să fie interzis, pentru că fiica mea îl urmărea și le induce copiilor ideea să se automutileze” relatează mirror.co.uk. „Intențiile producătorilor serialului e să conștientizeze public problema sinuciderii, dar eu cred că încurajează tinerii să se sinucidă.

Toate prietenele fiicei mele vorbeau despre serial. Părinții trebuie avertizați să nu-și lase copii să se uite” a mai spus femeia.

Prietenele ei au chemat poliția după ce a publicat o fotografie cu o tăietură pe picior, sub forma cuvântului ”RIP” (odihnească-se în pace, latină, n.r.).

Copila a fost găsită spânzurată în dormitor, cu doar două zile înainte să împlinească 13 ani, în aprilie 2017.

Serialul  13 Reasons Why a avut o restricție la vizionare sub 15 ani, respectiv 18 ani în episodul în care un personaj s-a sinucis. Mama Jessicăi cere însă un control parental mai strict pentru Netflix.

„Nu vreau ca un alt părinte să treacă prin ce am trecut eu. Le cer oamenilor să fie foarte atenți la ce fac copiii lor online”

În camera fetei au fost găsite mai multe însemnări despre o altă persoană care o hărțuia și note despre sinucidere.

Lasă un răspuns