Declarația pe proprie răspundere, pe care suntem obligați să o avem atunci când ieșim din casă, s-a schimbat. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, aceasta a fost simplificată în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF. Însă necesită ca să fie tipărit și semnat de către titular.

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, după care semnat.

De asemenea, declarația se poate face de mână cu condiția să respecte toate elementele din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție de autorități.

Așa arată noua declarație pe proprie răspundere

Așa arată noua declarație pe proprie răspundere

Declarația are de data aceasta zece câmpuri de completat, însă persoanele trecute de 65 de ani completează doar motivele prevăzute în câmpurile 1-6.

Documentele completate poti fi fotografiate și arătate de pe telefon 

Cei care nu au posibilitatea să printeze sau nu doresc să umble cu hârtiile la ei, pot fotografia documentul completat și semnat și să-l prezinte organelor de ordine  prin intermediul telefonului.

Același lucru este valabil și pentru adeverința de la angajator.

Documentele vor fi prezentante la cerere împreună cu actul de identitate, ”pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”

Aceasta este noua adeverință de la angajator

Aceasta este noua adeverință de la angajator

”Orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, au anunțat autoritățile.

De aici descărcați documentele de care aveți nevoie să puteți ieși din casă!

• Declarație pe proprie răspundere: http://s9.ro/154u

• Adeverință angajator: http://s9.ro/154y

Ieri, 25 martie, polițiștii au amendat 5.621 de persoane care au fost prinse pe stradă că nu aveau declarație pe proprie răspundere din care să reiasă motivul penru care au ieși din casă și nici adeverință de la angajator.

Sancțiunile contravenționale se ridică la peste 7,4 milioane de lei, anunță Poliția Română.

Lasă un răspuns