Noile reguli impuse prin cea de-a doua ordonanţă militară a determinat Ministerul Agriculturii să facă demersuri pentru continuarea activităţii din domeniul producţiei alimentare.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că activitatea fermierilor din sectoarele vegetal, zootehnic, apicol, industrie alimentară trebuie continuată în contextul măsurilor prevăzute de Ordonanţa Militară a ministrului Afacerilor Interne privind măsurile de prevenire a Covid-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 232 din 21 martie 2020, ministerul dând asigurări că va face toate demersurile pentru ca activitatea de producţie din agricultură să se desfăşoare în cele mai bune condiţii în această perioadă.  

”Astfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale recomandă tuturor angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol să completeze declaraţiile pe proprie răspundere prevăzute ca anexa la OM, pentru a confirma deplasarea între domiciliu şi locul de muncă, ţinând cont de specificul activităţilor din sectorul vegetal, zootehnic, apicol şi industrie alimentară iar, la rândul său, angajatorul va elibera o adeverinţă prin care va confirma faptul că angajaţii realizează activităţi de producţie în domeniul vegetal, zootehnic, apicol ori în industria alimentară”, arată un comunicat al ministerului.  

De asemenea, Ministerului Agriculturii dă asigurări că va face toate demersurile pentru ca activitatea de producţie din agricultură să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

”Conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură opinia publică că va face toate demersurile necesare astfel încât activitatea de producţie din agricultură – domeniile vegetal, zootehnic, apicol şi al industriei alimentare de pe teritoriul României să se desfăşoare în cele mai bune condiţii în această perioadă”, mai informează ministerul.

Lasă un răspuns