Vineri, 17 august, trupa Nightwish revine după 3 ani în România pentru un concert aniversar.

Sărbătoreşte 20 de ani de activitate şi a pornit într-un turneu mondial numit „Decades”. Show-ul de la noi are loc în aer liber la Romexpo, începând cu ora 18.30, şi îşi va purta publicul într-o călătorie prin întreaga discografie a trupei.

Cu 8 albume la activ, Nightwish a ajuns în topurile din întreaga lume, primind numeroase premii şi distincţii. Preţul biletelor la concert pornesc de la 149 de lei şi ajung la 300 de lei.

Nightwish vine cu  turneul mondial „Decades”, cu care sărbătoreşte 20 de ani de activitate, urmând să etaleze o producţie specială.

Showul are loc în aer liber şi este deschis de către Fallen Arise, care vine din Atena. Trupa are aproape un deceniu de activitate şi a lansat în această perioadă două albume şi un EP. Acesta din urmă poartă numele de „Eternal” şi debuta în 2011, urmat de primul LP, „Ethereal”.

Muzicienii abordează un symphonic metal care se pliază bine pe stilul Nightwish. Pe parcursul anilor au fost pe aceeaşi scenă cu Paradise Lost, Moonspell, Destruction, Katatonia sau Pain of Salvation. Componenţa Fallen Arise este aceasta: Fiona Creaby – Voce, Vlassis K. – Voce, Gus – Clape, Giacomo Paradiso – Chitara, Paul Kull Culley – Bass, MariosK – Tobe.

 

 

A Tear Beyond vin din ţara iubirii, Ferrari-urilor şi a celor de la Lacuna Coil, Italia. În cazul acestei trupe publicul se va bucura de un neo gothic, cu influenţe de industrial. Şi această trupă are un deceniu de carieră şi trei albume la activ. Sunt momente în care grupul aminteşte de Turbo Negro, altele în care aduce cu The 69 Eyes sau chiar cu Type O Negative.

Toate pigmentate cu câte un ritmuri doom în fundal şi cu nişte clape foarte bune. Aceasta trupă a cântat alături de Fleshgod Apocalypse, At the Gates, Anthrax sau Enslaved. A Tear Beyond înseamnă: Claude Arcano – Voce, Ian – Chitara, Undesc – Chitara, Canve – Bass, Phil – Clape, Skano – Tobe.

 

Nightwish ne va oferi o călătorie muzicală prin întreaga sa discografie, într-un  concert memorabil la Romexpo, în aer liber! Trupa are 8 albume lansate până acum, majoritatea sub tutela fondatorului Tuomas Holopainen, care se ocupă acum de pian, clape şi sintetizator. Finlandezii au cimentat symphonic metal-ul în conştiinţa publicului, iar recent albumul „Endless Forms Most Beautiful” a primit discul de aur în Cehia, Germania şi Elveţia, plus un dublu disc de platină în Finlanda.

Componenţa actuală a grupului Nightwish este:

– Tuomas Holopainen – clape, pian, sintetizator

– Emppu Vuorinen – chitară

– Jukka Nevalainen – tobe, percuţii

– Marco Hietala – bas, voce

– Troy Donockley – chitară, bouzouki, bodhran, voce, fluier

– Floor Jansen – voce

– Kai Hahto – tobe

 

Biletele puse în vânzare au următoarele prețuri:
– presale: 300 lei Cat. A, 245 lei Cat. B, 189 lei Cat. C, 149 lei Cat. D
– la intrare: 320 lei Cat. A, 255 lei Cat. B, 199 lei Cat. C, 159 lei Cat. D

Un eveniment METALHEAD powered by ROCK FM.

Lasă un răspuns