Cotidianul New York Times a notat că angajaţi de la Casa Albă au abordat-o pe Kristi Noem, guvernatorul statului South Dakota, anul trecut, în legătură cu procesul de adăugare a altor preşedinţi pe Mount Rushmore. Trump a reacţionat calificând această informaţie drept “fake news”, dar consideră că este “o idee bună”.

“Casa Albă a abordat guvernatorul statului South Dakota cu privire la adăugarea Preşedintelui Trump pe Mount Rushmore, scrie New York Times”, este postarea de pe contul de Twitter al CNN, la care Trump a reacţionat cu mesajul: “Aceasta este Fake News din partea ‘failing’ NY Times şi ‘bad ratings’ CNN. Nu am sugerat asta niciodată, deşi, dacă luăm în calcul toate lucrurile multe reuşite în primii trei ani şi jumătate, poate mai multe decât orice altă Preşedinţie, mi se pare o idee bună!”.

Cnn.com, care citează New York Times, notează că guvernatorul Noem a vorbit şi în 2018 despre visul lui Trump de a fi imortalizat pe Mount Rushmore. Ea a discutat cu Donald Trump despre acest subiect la prima sa întâlnire cu preşedintele, în Biroul Oval, şi atunci a crezut că este vorba de o glumă. “Am început să râd. El nu râdea, era foarte serior. A spus: ‘Kristi, vino aici. A dat mâna cu mine şi i-am spus: ‘Domnule preşedinte, ar trebui să veniţi în South Dakota. Avem Mount Rushmore’. Iar el a reacţionat: ‘Ştii că este visul meu să am chipul sculptat pe Mount Rushmore?’”, a spus Noem într-un interviu acordat în 2018.

Pe Mount Rushmore sunt sculptate chipurile preşedinţilor George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln şi Theodore Roosevelt.

Lasă un răspuns