Mingea de volei botezată „Wilson” de Tom Hanks în filmul „Naufragiatul”, vândută la licitaţie

 

Mingea de volei botezată „Wilson” care i-a ţinut companie personajului lui Tom Hanks în filmul „Naufragiatul/ Cast Away” a fost vândută la licitaţie pentru 308.000 de dolari, potrivit BBC.

Chuck, personajul principal al filmului din 2000 al lui Robert Zemeckis, supravieţuieşte unui accident aviatic şi petrece ani buni pe o insulă pustie. Mingea, pe care a botezat-o Wilson, după marca sa, este singurul lui prieten.

Obiectul a fost creat să arate murdar şi a stat mult timp în apă în timpul filmărilor, potrivit Prop House, casa de licitaţii unde a fost vândut.

Tom Hanks a primit o nominalizare la Oscar pentru interpretare, iar lungmetrajul a mai fost selectat la premiile Academiei americane la categoria sunet. Actorul a pierdut trofeul în faţa lui Russell Crowe, pentru „Gladiatorul”.

Vânzarea lui Wilson face parte din licitaţia a 1.100 de suvenire de film a Prop House, inclusiv a costumului purtat de Will Ferrell în „Elf” (2003). Acesta a fost adjudecat contra sumei de 235.000 de dolari, de aproximativ zece ori mai mult decât estimarea iniţială.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email