De Crăciun, Papa Francisc  a transmis un mesaj tuturor. El a criticat, în cadrul tradiţionalei slujbe din Ajun de Crăciun, „voracitatea consumeristă” a oamenilor, cerându-le să reflecteze asupra sensului spiritual al vieţii lor. 

„Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”, a spus liderul a 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi ca în fiecare an în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

”O voracitate insaţiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi; unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi „, a spus Papa ”

Trebuie să se depăşească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpăstiile lumescului şi ale consumerismului.

‘Micul trup al Pruncului din Betleem este nou model de viaţă: să nu devorăm, nici să acaparăm, ci să împărţim şi să dăm”, a pledat Papa, reamintind că numele ”Betleem” înseamnă ”casa pâinii”.

Să ne întrebăm: chiar am nevoie de multe lucruri, de reţete complicate pentru a trăi? (…) Să ne întrebăm: „De Crăciun, îmi împart pâinea cu cel care nu are?”, a întrebat Suveranul Pontif, potrivit Agerpres. 

Lasă un răspuns