În noaptea de 20 spre 21 ianuarie a avut loc unul dintre cele mai bizare fenomene astronomice şi astrologice ale secolului: Luna Roşie sau Luna de Sânge.

 Fenomenul a fost vizibil şi din ţara noastră şi are o importanţă aparte pentru astrologii care avertizează că toate zodiile vor fi afectate de el.

Însă astronomii de la Virtual Telescope Project şi de la Observatorul Griffith din Los Angeles au observat că, în momentul eclipsei, satelitul natural al Pămânutului încasa o lovitură zdravănă de la un asteroid (n.r. impactul a avut loc la ora 6.41, ora României).

„Aceasta e o premieră în istoria astronomiei când este filmat momentul în care Luna este lovită de un asteroid în timpul eclipsei”, a declarat Jose Madiedo, astronom în cadrul Universităţii Huelva din Spania.

Corpul ceresc care intră în contact cu satelitul natural al Pământului nu este vizibil decât cu câteva secunde înainte de impact.

Ştirea făcută publică la finele săptămânii a făcut ca mulţi adepţi ai teoriilor conspiraţioniste să exclame că incidentul are legătură cu misiunea chineză de pe Lună.

Alţii au insistat că ar fi vorba de un mesaj venit de la o civilizaţie extraterestră.

Unii astronomi amatori au vehiculat inclusiv ideea că acest asteroid ar fi un mesager care avertizează că până în anul 2068 asteroidul uriaş Apophis va intra în coliziune inevitabilă cu Terra. 

Lasă un răspuns