Omul de afaceri şi filantrop britanic Richard Branson, fondator al Grupului Virgin, a anunţat că, la 22 februarie, se va desfăşura un concert în oraşul columbian Cúcuta, în care vor cânta Luis Fonsi, Alejandro Sanz şi Juanes pentru a strânge fonduri destinate Venezuelei, relatează vineri EFE.

„Scopul nostru este de a strânge 100 de milioane de dolari în 60 de zile pentru a redeschide frontiera Venezuelei astfel încât ajutorul umanitar să poată ajunge la milioane de persoane nevoiaşe”, a declarat Branson într-un video postat joi pe Twitter.

Printre artiştii invitaţi să participe se află Luis Fonsi, Juanes, Ricardo Montaner, Juan Luis Guerra, Fonseca, Alejandro Sanz, JBalvin, Carlos Vives, Nacho, Anitta, Mau y Ricky, Danny Ocean, Alesso Dj şi youtuberii Marko, Lele Pons şi Rudy Mancuso.

Potrivit lui Branson, preşedintele interimar al Venezuelei, Juan Guaidó, l-a rugat să organizeze acest concert „pentru a atrage atenţia lumii” asupra Venezuelei. El a precizat că evenimentul „va fi transmis live pentru milioane de oameni din întreaga lume”.

Toate încasările obţinute de ‘Concertul pentru libertate’ vor fi destinate persoanelor nevoiaşe din Venezuela, a asigurat omul de afaceri britanic. În localitatea de frontieră Cúcuta se află depozitate ajutoarele umanitare trimise de SUA pentru a sprijini contracararea crizei umanitare din Venezuela.

Guaidó a informat că a strâns peste 100 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe venezueleni cu medicamente şi alimente. Ajutoarele se află în Cúcuta şi ar putea intra în ţară la 23 februarie cu ajutorul voluntarilor, Bisericii Catolice şi mai multor ONG-uri.

Lasă un răspuns