O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări este distribuită intens pe Facebook. Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern, iar cele mai multe comentarii ale utilizatorilor sunt negative.

În fotografie apare premierul Ludovic Orban, aşezat pe scaun lângă o masă, având ţigara aprinsă. În faţă are un pahar cu ceea ce pare a fi bere.

De asemenea, este la masă vicepreimierul Raluca Turcan.

În încăpere mai sunt ministrul Bogdan Aurescu, care are în mână un trabuc, ministrul Virgil Popescu care are un pahar cu băutură în mână, dar şi ministrul Lucian Bode.

Din fotografie se vede clar că cel puţin o persoană mai este în încăpere.

Fotografia a fost intens distribuită pe Facebook, majoritatea comentariilor fiind critice.

Fotografia a dat motiv de critică şi multor politicieni.

”Porunca 1 – Să purtaţi masca în locuri închise!
Porunca a 2 a – să păstraţi distanţă socială!
Porunca a 3 a – să nu fumaţi în instituţîi publice!
Porunca a 4 a – să nu spui că nu ai bani de alocaţii pentru copii în timp ce tu bei un whiskey care costă cât alocaţia pe 6 luni
Porunca a 5 a – să nu nu spui că nu ai bani de pensii când fumezi cigars care costă cât pensia pentru o lună
Porunca a 6 a – poţi să faci ce vrei tu la Guvern pentru că acolo te-a pus Iohannis şi nu poporul/ deci batjocoreşte-i cât vrei că nu contează/ toate regulile sunt pentru “fraierii” de români nu pentru Echipa PNL
Porunca a 7 a – să ieşi să spui că whiskey şi cigar sunt rămase de la PSD şi ei doar distrugeau «ciumă roşie»
Porunca a 8, 9, 10 a – dacă îi mai votaţi pe aceşti oameni înseamnă că vă place să fiţi trataţi aşa!!!
Am întrebat şi eu foştii colaboratori de la Guvern ce făceau în acel birou şi la ce se uitau (cunosc biroul acela de la Etajul 1) – am aflat răspunsul : se uitau la televizor şi ascultau pentru că era Victor Ponta la RTV! Serios, a scris Ponta pe Facebook.

La rândul său, eugen Teodorovici cere demisia premierului.

”Asta se întâmplă în biroul prim-ministrului României‼ Ţara arde şi PNL-iştii … Asta fac “liberalii” la guvernare‼ (…) Orban şi gaşca lui de hoţi şi trădători de ţară fumează, consumă băuturi alcoolice şi îşi ghiftuiesc burdihanele, culmea … în birourile instituţiilor publice pe care le conduc‼ RUŞINE ORBAN, RUŞINE PNL‼ DEMISIA‼”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a explicat, pentru Libertatea,  că fotografia în care apar mai mulți membri ai Guvernului, în timp ce fumează și consumă băuturi alcoolice, a fost făcută în biroul său, luni, 25 mai, de ziua sa. Mai mult, premierul a recunoscut că în încăpere mai erau „trei colegi care nu se văd în poză”.

În fotografia devenită virală pe Facebook apar ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Premierul fumează și are în față un pahar de bere, în timp ce ministrul Economiei are un pahar cu o băutură alcoolică. În fața ministrului transporturilor, Lucian Bode, sunt două pahare cu șampanie, iar ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care are mănuși, ține în mână un trabuc.

„Da, am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei. Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău. Nu aveam mască pentru că mâncasem, se vede după farfuriile de pe mese. Le-am oferit o gustare colegilor mei apropiaţi, de cabinet. Veniseră să îmi ureze „La mulţi ani!”. Uitaţi-vă că în poză apar măşti şi farfurii. Primii care au difuzat sunt Vasilcoiu  şi Orlando Teodorovici. Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut-o. Mai rămân 3-4 oameni. Eventual, cine ne-a servit putea să facă poza”, a explicat premierul Ludovic Orban vineri seară.

 

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email