Rapperul Kodak Black s-a clasat pentru prima dată pe primul loc în Billboard 200, după ce „Dying to Live” a fost vândut în 89.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 20 decembrie, potrivit Nielsen Music. 

Albumul a fost lansat pe 14 decembrie şi este al treilea disc al lui Kodak Black – pe numele său real Bill Kapri – care ajunge în top 10 a Billboard 200, după „Project Baby Two” (locul al doilea, septembrie 2017) şi „Painting Pictures” (locul al treilea, aprilie 2017).

La începutul anului 2018, rapperul în vârstă de 21 de ani a intrat în top pe locul 25 cu „Heart Break Kodak”, apărut pe când el se afla în închisoare.

„Dying to Live” este primul lui album de când a fost eliberat, în luna august.

Materialul de studio „Champions” al lui Meek Mill s-a menţinut pe locul al doilea, după a treia săptămână de top, cu 83.000 de unităţi vândute, iar „A Star is Born”, semnat Lady Gaga şi Bradley Cooper, a urcat un loc, până pe trei, cu 64.000 de unităţi vândute în a 11-a săptămână.

„Christmas” al lui Michael Bublé a coborât o poziţie, până pe patru, cu 63.000 de unităţi vândute în a 71-a săptămână de la lansare.

Coloana sonoră a filmului animat „The Spider-Man: Into the Spider-Verse” a debutat pe locul al cincilea, cu 52.000 de unităţi. Colecţia cuprinde piese semnate Post Malone, Juice WRLD, Nicki Minaj şi Lil Wayne.

„Astroworld” al lui Travis Scott s-a menţinut pe locul al şaselea, cu 48.000 de unităţi vândute în a 20-a săptămână de la apariţie, „Christmas Is Here!”, semnat de Pentatonix, a urcat patru locuri, până pe şapte, după ce – în a opta săptămână de la lansare – a fost vândut în 45.000 de unităţi, iar „Bohemian Rhapsody”, coloană sonoră semnată de Queen, a urcat cinci locuri, până pe opt, cu 43.000 de unităţi vândute în a noua săptămână de la lansare.

Albumul „Scorpion” al lui Drake, care a condus topul american timp de cinci săptămâni, a urcat acum un loc, până pe nouă, cu 43.000 de unităţi vândute în a 25-a săptămână de la lansare, iar coloana sonoră a musicalului „The Greatest Showman” a urcat două locuri, până pe zece, în a 54-a săptămână.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

Lasă un răspuns