Kalush Orchestra va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina

 

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, câştigătoarea ediţiei Eurovision Song Contest 2022, a anunţat că va organiza un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Armata Ucraineană şi fundaţiile caritabile din Ucraina, relatează CNN.

Trupa Kalush Orchestra a câştigat concursul de sâmbătă, obţinând a treia victorie a ţării la Eurovision din istorie.

Liderul Oleg Psiuk a declarat, marţi, în timpul unei conferinţe de presă la Centrul Media din Liov, Ucraina, că trupa va organiza un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru Ucraina şi Forţele Armate Ucrainene.

”Vom face un turneu în Europa cu scopul de a strânge fonduri pentru Ucraina şi Forţele Armate. Vom anunţa în curând pe pagina noastră de Instagram oraşul în care vom concerta”, a afirmat el.

Potrivit lui Psiuk, membrii trupei plănuiesc să folosească limba ucraineană în cântecele lor având obiectivul de a o transforma într-o limbă populară în domeniul muzicii. De asemenea, ei îşi doresc să promoveze cultura ţării în lume.

El a adăugat că trupa va scoate la licitaţie statueta câştigătorului Eurovision şi va dona încasările pentru a sprijini armata.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia ”Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email