Jessie Buckley, Cynthia Erivo, Barry Keoghan, Lakeith Stanfield şi Letitia Wright sunt actorii nominalizaţi pentru trofeul Rising Star acordat în urma votului publicului la gala BAFTA din 10 februarie. 

Jessie Buckley a devenit cunoscută odată cu rolul din spectacolul de teatru „A Little Night Music”, după Stephen Sondheim. Interpretarea din „Beast” (2017), lansat la Toronto International Film Festival, i-a adus laude din partea criticilor.

La ediţia de anul trecut a festivalului canadian, a fost prezentat cel mai recent proiect în care a jucat, „Wild Rose”, de Tom Harper. 

Buckley, care a fost desemnată actorul britanic promiţător al anului 2017, la gala BAFTA, a mai jucat în serialul „Taboo” şi miniseria „War & Peace”.

Cynthia Erivo este câştigătoare a unor trofee Tony, Emmy şi Grammy, cunoscută pentru rolul Celie din spectacolul „The Color Purple” (2015) de pe Broadway.

În 2018, Erivo a jucat în „Bad Times at the El Royale”, alături de Jeff Bridges şi Chris Hemsworth, şi în „Widows” al lui Steve McQueen, alături de Viola Davis, Michelle Rodriguez şi Elizabeth Debicki.

În 2019, Erivo va fi văzută în thrillerul SF „Chaos Walking”, de Doug Liman, şi în „Needle in a Timestack”, de John Ridley, alături de Orlando Bloom, Freida Pinto şi Leslie Odom Jr.

Barry Keoghan a atras pentru prima dată atenţia criticilor la festivalul Sundance 2016, cu rolul din „Mammal”, de Rebecca Daly. A mai jucat în „The Killing Of A Sacred Deer”, de Yorgos Lanthimos, alături de Colin Farrell şi Nicole Kidman, „Dunkirk”, de Christopher Nolan, şi „American Animals”, de Bart Layton, rol secundar pentru care a fost nominalizat la BIFA 2018.

Lakeith Stanfield, cunoscut pentru rolul din „Crown Heights” (2017), poate fi văzut anul acesta în „Sorry To Bother You”, de Boots Riley.

Stanfield a făcut parte din distribuţia filmului „Get Out” (2017) al lui Jordan Peele, alături de Daniel Kaluuya, câştigătorul de anul trecut al trofeului BAFTA Rising Star, nominalizat la Oscar. Tot în 2017, el a mai jucat împreună cu Brad Pitt în producţia Netflix „War Machine”.

Letitia Wright este cunoscută din mai multe seriale, între care „Humans” şi „Black Mirror”, dar şi din producţii ca „Black Panther” şi „Avengers: Infinity War”. În 2019, ea va juca în adaptarea „Hold Back The Stars”, de Mike Cahill. În 2015, ea a fost desemnată BAFTA Breakthrough Brit.

Câştigătorul poate fi votat pe ee.co.uk.

Nominalizările pentru premiile BAFTA de anul acesta vor fi anunţate pe 9 ianuarie. Gala de la Londra va fi prezentată de actriţa Joanna Lumley.

Lasă un răspuns