Ploile torenţiale necontenite au provocat inundaţii în nord-estul Australiei, unde patru turişti au fost salvaţi din autovehiculele în care au rămas blocaţi de apele în creştere, transmite sâmbătă DPA.

Doi turişti germani şi doi elveţieni au scăpat nevătămaţi după ce au fost salvaţi de un fermier din zonă cu elicopterul său privat din apele umflate ale râului Diamantina, în apropiere de Middleton, în Queensland, conform Australian Associated Press.

După o lungă perioadă de secetă, anul trecut, furtuni şi ploi torenţiale au lovit statul Queensland în cursul acestei săptămâni. Mii de oameni au rămas izolaţi de vineri, când torenţii au ieşit din albia râului în centrul şi nordul acestui stat.

Conform meteorologilor, cantitatea de precipitaţii care a căzut în nordul statului Queensland în ultimele 8 zile o depăşeşte pe cea medie anuală pentru această zonă, iar ploile vor continua timp de încă două zile.

Ploile au produs pagube şi la Townsville, o localitate costieră, în apropiere de Marea Barieră de Corali, unde au fost raportate inundaţii şi alunecări de teren.

Întreaga regiune a fost declarată zonă de dezastru de către autorităţi. Premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk, a declarat sâmbătă că, în anumite zone, ploile sunt „fără precedent” şi le-a cerut locuitorilor din ariile afectate să asculte de autorităţi pentru că „următoarele 24 până la 48 de ore sunt cruciale”.

Autorităţile au emis sâmbătă un avertisment pentru regiunea Palm Island după ce apa pluvială a pătruns în rezervoarele staţiei de tratare a apei potabile.

Lasă un răspuns