ING Home Bank şi plăţile cu cardul au fost indisponibile, joi, pentru mai mulți clienți ai băncii. Banca ING România a anunțat că serviciile de online banking au fost afectate temporar de de tip DDoS.

Potrivit băncii, securitatea datelor clienților nu a fost pusă în pericol, iar acum serviciile funcționează în parametri normali. 


„Investigatiile realizate până în acest moment de echipele tehnice ING în colaborare cu furnizorii de internet, indica faptul că serviciile online ING au fost afectate ca urmare a unui Distributed Denial of Service (DDoS).

Nu este vorba despre un atac de tip hacking și nu există pericolul unei breșe de securitate. DDoS presupune afectarea disponibilității sistemelor informatice sau întreruperea unor servicii furnizate prin intermediul sistemelor IT, prin supra-încărcarea serviciului/sistemului cu un volum de trafic de date peste nivelul maxim acceptat de sistem”, preciează banca într-un comunicat.

De asemenea, ING a transmis că ceea ce s-a întâmplat nu pune în pericol datele sau banii clienților, iar o echipă de specialiști a luat măsuri pentru a minimiza impactul. 

 În octombrie 2018, ING a fost amendată de cu 20.000 de lei de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după incidentul în care banca a dublat tranzacțiile a peste 225.000 de clienți dintr-o eroare, fără să-i înștiințeze pe aceștia. 

Lasă un răspuns