România – Rusia 22-28 | Naţionala de handbal feminin a României va juca doar pentru bronz la Europeanul din Franţa, după ce a pierdut semifinala împotriva campioanei olimpice Rusia.

Fetele noastre, care nu s-au putut baza pe Cristina Neagu, accidentată în meciul cu Ungaria, n-au rezistat decât o repriză în faţa rusoaicelor, care au avut o Ana Viahireva în zi mare (13 goluri).

De altfel, presa din Rusia a remarcat prestaţia extraordinară a handbalistei de 23 de ani, de la Rostov-Don, şi a recunoscut că absenţa celei mai bune jucătoare din echipa lui Ambros Martin a influenţat rezultatul final.

De asemenea, ruşii nu au scăpat din vedere faptul că aproape toate golurile învingătoarelor au fost înscrise de jucătoare de la Rostov-Don. Culmea ironiei, echipa antrenată de selecţionerul României.

Rusia i-a fost superioară Romaniei la toate aspectele. 25 dintre cele 28 de goluri ale noastre au fost marcate de jucatoare de la Rostov-Don, pe care o antrenează chiar selecţionerul României, Ambros Martin„, a notat Sport.ru.

Toţi se aşteptau să jucăm cu Norvegia, având în vedere că în ultimele patru meciuri nordicele au avut un golaveraj incredibil: 138-96. Dar acestea au plătit tribut pentru primele meciuri din grupe, unde România le-a învins.

Aceasta din urmă, chiar dacă a pierdut cu Ungaria, s-a calificat graţie unui singur gol.

Contra maghiarelor, şi-a pierdut şi cea mai bună jucătoare, Cristina Neagu, lidera incontestabilă a echipei la goluri marcate şi pase decisive.

Să te bucuri te răul cuiva nu e frumos, şi fetele noastre au fost extrem de triste când au aflat de drama Cristinei. Dar, în acelaşi timp, au înţeles că au şanse mai mari ca niciodată să ajungă în finală.

Viahireva a fost de neoprit, la fel ca Messi, iar totul a devenit clar în repriza a doua. Ne e teribil de greu să ne imaginăm ce s-ar fi putut întâmpla, dacă la rampă nu ieşea Viahireva„, au scris jurnaliştii de la Sport Express.

În acelaşi timp, publicaţia Championat a remarcat că „Rusia e la doar un pas să-şi împlinească visul, după o prestaţie incredibilă în semifinala cu România„.

România – Olanda, finala mică a CE de handbal

Franța – Rusia este marea finală a Campionatului European de handbal, în timp ce România și Olanda se vor lupta pentru medalia de bronz.

România și Olanda s-au întâlnit și în grupa principală a Campionatului European de handbal. Elevele lui Ambros Martin au fost învinse cu scorul de 29-24. „Tricolorele” își pot lua revanșa duminică, de la ora 15:00, în finala mică.

Indiferent de rezultatul meciului România-Olanda, „tricolorele” s-au calificat la Campionatul Mondial

Turneul final din Franţa e fără doar şi poate unul reuşit, chiar dacă pe moment dezamăgirea e mare că nu s-a putut mai mult contra Rusiei. Asta şi pentru că tricolorele au obținut biletele și pentru Campionatul Mondial din 2019.

Conform regulamentului, cele mai bune 3 echipe de la Campionatul European ajung și la Mondiale. Cum Franța a obținut deja biletele pentru competiția din Japonia, fiind deținătoarea trofeului, atunci România, Olanda și Rusia vor fi și ele prezente în Asia.

Lasă un răspuns