Progressive metalcore danez si evenimente alternative la Rockstadt Extreme Fest 2019

Ghost Iris (DE) va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019 la poalele Cetatii Rasnov.

Ghost Iris este unul dintre cele mai cunoscute nume ale scenei de progressive metalcore din Danemarca, fiind, de asemene, una dintre trupele cu cea mai rapida ascensiune.

La numai un an de la infiintare Ghost Iris a obtinut performanta de a avea cel mai ascultat album metal de pe Spotify, cu peste 1,6 milioane de stream-uri, in timp ce numarul general de stream-uri al grupului depaseste 5 milioane.

 Primele doua albume Ghost Iris, „Anecdotes Of Science & Soul” & „Blind World” au fost primite cu entuziasm de critica de specialitate, publicatii precum Metal Hammer, KERRANG! si It Djents laudand abordarea fresh si melodioasa aplicata genului metal.

Sound-ul trupei nu inceteaza sa surprinda, piesele Ghost Iris purtand ascultatorul printr-o multitudine de stari – de la pasaje tehnice la fragmente antrenante de chitara, la ritmuri alerte de tobe si completate de o gama foarte larga de abordari la nivel vocal, ce variaza de la growling la pasaje vocale curate si melodioase.

 Cel de-al treilea album, „Apple Of Discord”, lansat anul acesta, scoate in evidenta transformarile profunde prin care trupa a trecut de la infiintare pana in prezent, transformari datorate motivatiei continue, optimismului si evolutiei muzicale a fiecarui membru al trupei, completate de experienta acumulata pe scena.

Aparuta sub Long Branch Records/SPV, albumul contine 10 piese intense care poarta ascultatorul printr-un carusel de emotii, ce variaza de la manie la antidotul acesteia.

Ghost Iris este, in sine, unul dintre cele mai bune exemple de reusita de pe piata muzicala moderna, trupa incepand in 2015, ca un proiect DYI care a devenit rapid un fenomen online si a ajuns in fruntea scenei daneze de progressive metalcore.

Mai mult decat atat, grupul a devenit deja o prezenta obisnuita la unele dintre cele mai cunoscute festivaluri internationale, precum Copenhell, Euroblast, UK Tech Metal Fest sau Dissonance, trupa avand deja turnee extinse prin Europa, Marea Britanie, China sau Japonia.

 Pe langa concertele ce vor avea loc pe cele doua scene principale, sub umbrela Rockstadt Extreme Fest se vor desfasura o serie de evenimente alternative.

 Primul din aceasta suita este reprezentat de „The Cave Between Worlds”, o serie de show-uri acustice, dark ambient si experimental. Acestea vor avea loc pe 2 si pe 3 august 2019, intr-un loc inedit: in interiorul Pesterii „Valea Cetatii” din Rasnov.

 Prima zi, 2 august 2019, va fi rezervata concertelor oferite de proiectele muzicale „Alone In The Hollow Garden” si „Aktau Eos”. In timp ce in ziua a doua, 3 august 2019, concertele vor fi sustinute de „ARAC Ensemble” si de „Void Ov Voices”.

Durata reprezentatiilor artistice din fiecare zi va fi de cel mult o ora si jumatate, din motive ce tin de protejarea ecosistemului pesterii.

Pentru evenimentul „The Cave Between Worlds” mai sunt disponibile bilete, ce pot fi achizitionate numai de pe platforma online www.iabilet.ro si din reteaua iabilet.

Persoanele care achizitioneaza bilete la acest eveniment beneficiaza de acces la spectacolele din ambele zile, de gustari si de o sesiune de degustare de produse alcoolice din Republica Moldova (vin, cognac si altele).

In plus, participantii vor primi si alte doua amintiri: un tricou Rockstadt Extreme Fest 2019 si un tricou „The Cave Between Worlds 2019”. Iar, daca pana la data evenimentului „The Cave Between Worlds” acestia au cumparat si un abonament pe toate zilele la Rockstadt Extreme Fest, vor beneficia de acces pe terasa VIP din cadrul festivalului, in baza bratarii primite in cadrul evenimentului de la Pestera „Valea Cetatii”.

Ideea proiectului „The Cave Between Worlds” a luat nastere pe fondul unui interes crescand pentru realizarea de evenimente artistice in locuri inedite. Pentru comunitatea europeana asociata muzicii metal, „Prophecy Fest”, eveniment care se desfasoara intr-o pestera din Germania formata natural in Epoca de Piatra, a creat un precedent apreciat in intreaga lume.

De partea cealalta, in Tennessee, seria de evenimente „Bluegrass Underground” (in care artisti internationali din genuri diferite concerteaza la o adancime de 10 metri sub pamant) produce, de asemenea, ecouri peste tot.

In Valea Cetatii din Rasnov se organizeaza de multi ani, saptamanal, concerte ale Filarmonicii din Brasov, in vara acestui an urmand sa aiba loc o noua premiera in acest loc, definitorie pentru scena underground.

Sunetul este strict dependent de mediu, el neputand exista in vid. Fiecare tip de arhitectura si de spatiu are deja un sunet propriu.

De aceea, spatiul si muzica live se afla intr-o relatie stransa. Astfel, devine usor de inteles de ce multi reprezentanti din lumea sunetelor se indreapta tot mai mult catre spatii considerate pana de curand neconventionale, locuri precum bisericile sau pesterile.

Pe de-o parte, spatiile religioase impun o acustica unica datorata geometriilor arhitecturale, fiind, de asemenea, responsabile de un simbolism puternic in perceptia ascultatorului.

De cealalta parte, pesterile, prin forma si materialitate ofera o gama complexa de semnale acustice, rezonanta si reverberatiile naturale influentand simturile ascultatorului intr-o maniera surprinzatoare.

Mai multe detalii despre „The Cave Between Worlds” pot fi citite de pe urmatorul link:

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, GHOST IRIS (DE), vor canta alaturi de Onslaught (Marea Britanie), Accept (Germania), Crystal Lake(Japonia), Sworn Enemy (SUA), Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria), Omega Diatribe (Ungaria), Archaic (Ungaria) si Korpiklaani (Finlanda). Noi nume de pe scena muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 6: include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

 Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov – terenul de Biatlon de la baza cetatii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:

Lasă un răspuns