Ministerul francez al Sănătăţii a raportat duminică 3.015 cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore, fiind a doua zi consecutivă în care numărul cazurilor depăşeşte pragul de 3.000, relatează Reuters.

Cu toate acestea, numărul este sub cel de 3.310 cazuri înregistrat sâmbătă, care a marcat un nivel maxim de la ridicarea măsurilor de carantină.

Creşterea puternică a numărului de cazuri în Franţa a determinat autorităţile din cele mai mari două oraşe din ţară, Paris şi Marsilia, să extindă zonele unde purtarea măştilor este obligatorie în aer liber, în timp ce guvernul este pe cale să propună purtarea măştilor în spaţiile închise comune.

Revenirea la creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus a determinat Marea Britanie ca începând de sâmbătă să impună o carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Franţa.

Numărul focarelor de coronavirus investigate în Franţa a crescut la 263, potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii.

Numărul persoanelor spitalizate a urcat uşor la 4.860, în timp ce numărul persoanelor aflate la terapie intensivă a rămas la 376.

Totodată, numărul total al deceselor provocate în Franţa de boala Covid-19, în spitale şi cămine, a crescut cu 1, la 30.410.

Lasă un răspuns