Maşini rare sunt scoase la licitaţie la Bucureşti - FOTO

 

Casa de licitaţii A10 by Artmark scoate la vânzare, la preţuri de pornire în licitaţie de câteva mii de euro, şase maşini rare, modele istorice dar perfect funcţionale, provenind din colecţiile unor pasionaţi ori din patrimoniile unor instituţii, în cadrul evenimentului deja tradiţional al „Licitaţiei de Eleganţă”, în noiembrie.

Cu o istorie impresionantă, se remarcă prin eleganţă fosta maşină de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizată de ambasadori în deplasările oficiale. Este vorba de modelul exclusivist Cadillac Fleetwood Long, din 1979, unul dintre cele mai scumpe modele produse în epocă. Piesa de colecţie are un preţ de pornire, în licitaţie, de doar 5.000 de euro şi deţine atestatul de vehicul istoric.

 

Apoi, unul dintre cele mai cunoscute modele istorice sport, celebre din competiţii şi filme artistice, un exemplar bine întreţinut de Ford Thunderbird, având un preţ de pornire de 11.000 de euro – „bijuteria” albastră, fabricată în 1964, reprezinta în epocă una dintre expresiile luxului şi vitezei, singurul model al acestei generaţii care avea cuvândul „Thunderbird” înscris cromat de-a latul capotei.

 

Considerată Maşina sport a Americii, Corvette C5, fabricată în 2003, ediţia limitată aniversară de 50 de ani de la apariţia modelului sport Corvette, este de asemenea prezentă în licitatţie şi pleacă de la un preţ de pornire de 10.000 de euro.

În cadrul evenimentului „Licitaţiei de Eleganţă” din 11 noiembrie, ce se va desfăşura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitaţie pentru preţul de pornire de doar 9.000 de euro, fiecare, şi un model Ford Mustang din 1966, piesa de colecţie Jaguar XJ40 Daimler din 1999, considerată cea mai sigură maşină din Marea Britanie, precum şi un Mercedes SL380 decapotabil, din 1982, care are preţul de pornire de 8.000 de euro.

Maşinile de colecţie pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00, putând fi şi testate cu o programare prealabilă.

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email