S-a demonstrat ştiinţific: banii nu aduc fericirea! Familia şi relaţiile cu prietenii şi colegii sunt principala sursă de fericire pentru români. Însă numărul celor care se declară astfel este mic.

Doar 3 din 10, în timp ce marea majoritatea a oamenilor se declară doar mulţumiţi de viaţa pe care o au. 2 din 10 se declară profund nefericiţi.

Confortul psihic și apropierea de familie par sa fie sinonime cu noțiunea de fericire pentru 30% dintre români. Cel puțin așa reiese dintr-un studiu recent făcut în ţara noastră. Asta în timp ce aproape jumătate se declară mulțumiți și 20% nefericiți.

Cei din categoria „fericiților” sunt căsătoriţi, au copii şi venituri peste medie şi spun că râd zilnic. Ies des în oraş, călătoresc, oferă cadouri şi se îngrijesc la salon, îşi schimbă des garderoba, consumă rar alcool şi sunt nefumători.

Bărbații au o perspectivă pragmatică asupra noțiunii de fericire. Sunt motivați în general de bani și de stabilitate financiară. Femeile consideră că, dincolo de copii, fericirea este adusă de dragoste, călătorii și lucruri mărunte.

Studiul a fost făcut în luna octombrie a anului trecut, în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Lasă un răspuns