Naționala feminină de handbal a României s-a calificat din grupa D în Grupa Principală II de la Campionatului European 2018 din Franța (29 noiembrie-15 decembrie). 

19.00 Spania – Germania

22.00 Ungaria – Norvegia

Grupa principala 2

1. România 4p (+13)

2. Olanda 4p (+4)

3. Ungaria 2p (+3)

4. Germania 2p (-4)

———————-

5. Spania 0p (-7)

6. Norvegia 0p (-9) Lotul României:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

Extreme stanga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florica

Interi stanga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoșer

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu

Interi dreapta: Ana Maria Draguț, Melinda Geiger

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriștoiu

Pivoti: Crina Pintea, Daniela Ratiu, Raluca Bacaoanu.

România a câștigat medalia la bronz la CE în 2010. 

Pe lângă cele 15 jucătoare convocate inițial la lotul A pentru Trofeul Carpați, vor face trecerea de la lotul B centrul Mădălina Zamfirescu și interul stânga Anca Polocoșer.

Obiectivul, calificarea la Tokyo 2020 Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat după aflarea grupei în care va juca România la Campionatul European feminin din 2018, găzduit de Franţa , că îşi doreşte o calificare în grupa principală şi o clasare în partea superioară a clasamentului final al competiţiei.

‘Nu vreau să vorbesc de locuri, vreau doar o calificare în grupa principală, cu şanse de a accede în partea superioară a clasamentului final’, a declarat Alexandru Dedu după tragerea la sorți. Dedu a adăugat: ‘Îmi doresc de fiecare dată aurul şi pentru asta se bat toate fetele şi staff-ul.

Să vedem cât suntem în stare să facem. Avem o echipă în formare. Noi avem un deadline şi un obiectiv, Tokyo 2020.

Ne dorim să fim calificaţi în primul rând şi să avem un rezultat bun acolo’. La Jocurile Olimpice din 2020 se califică 12 echipe. 

Una singură după Euro 2018, campioana europeană. Reprezentativele europene mai pot ajunge la Tokyo după CM 2019 (o echipă) și după cele trei turnee de calificare (șase echipe). La CE 2016 din Suedia, România a evoluat tot în Grupa D şi printre adversare s-a aflat Norvegia, de care a fost învinsă cu 23-21.

Tricolorele au avansat atunci în grupa principală de pe locul 2. În meci pentru locul 5, România a învins Germania cu 23-22. 

România are două arbitre la Euro 2018: Cristina Năstase și Simona Raluca Stancu. Tricolorele pleacă în Franţa cu gânduri mari şi speră să-şi ia revanşa după clasarea modestă de anul trecut (locul 10) la Campionatul Mondial din Germania.

În perioada desfăşurării celei de-a 13-a ediţii a Europenelor de handbal, Televiziunea Română va completa transmisiunile directe ale celor 37 de meciuri de la TVR 1 şi TVR HD cu dezbateri în direct ‘Studio CE handbal feminin’, moderate de Cristian Mîndru.

‘Cu acest Campionat European, începe cu adevărat drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la finalul acestei competiţii vom afla şi meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial de Handbal din 2019’, adaugă Dragoş Cojocaru.

România a terminat pe locul 5, acum 2 ani, la campionatele continentale şi are ca obiectiv, stabilit de conducerea Federaţiei Române de handbal pentru acest an, clasarea între locurile 1 şi 6.

La Campionatul European de Handbal feminin din Franţa, România va avea şi o brigada de arbitre, formată din Cristina Năstase şi Simona Stancu, un cuplu de oficiali valoros, care are la activ şi o semifinală de Champions League. 

Lasă un răspuns