Medicul american Anthony Fauci a declarat într-un interviu că „nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala Covid-19 să fie eradicat – scrie Mediafax.

Medicul Anthony Fauci, nr. 1 în sistemul de sănătate publică din SUA, a spus, pentru NBC Sports, că din cauză că SARS-CoV-2 este atât de contagios şi se răspândeşte cu atâta uşurinţă în rândul oamenilor fără simptome, riscurile de a organiza evenimente sportive cu mulţi spectatori ar fi imense pentru oameni, potrivit Business Insider – arată Mediafax.

Fauci a comparat noul coronavirus cu epidemia de SARS, din 2003. Acea boală, sindromul respirator acut sever, este cauzată de un alt coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte foarte rapid.

„Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci.

Peste 4 milioane de persoane au fost confirmate până acum cu noul coronavirus, iar peste 80.000 de oameni au murit din cauza acestuia.

„Se transmite aşa uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.

„Vor fi infecţii în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, sau alte locuri asemănătoare. Iar prin faptul că oamenii călătoresc, la nivel global, în fiecare zi, vor fi sute de mii de oameni care vor intra pe teritoriul SUA de peste tot, astfel că nu este nicio şansă să scăpăm de virus”, a declarat medicul.

SARS-CoV-2 este foarte contagios şi mai periculos decât gripa sezonieră, iar vaccinul, cel mai probabil, nu va fi disponibil când va începe epidemia de gripă.

Experţii cred că pentru a obţine vaccinul va dura între 12 şi 18 luni, în cele mai optimiste estimări.

Lasă un răspuns