Unul dintre cei mai mari viitori rivali ai Netflix, Disney+, s-a deschis oficial într-un număr limitat de ţări.

Disney+ poate fi accesat începând de marţi de utilizatorii din Statele Unite, Canada şi Olanda. Un abonament costă 7 dolari pe lună sau 70 de dolari pe ani şi este precedat de o perioadă de testare gratuită de 7 zile.

Din prima zi vor fi disponibile filme şi seriale din universul Marvel şi The Mandalorian, însă conţinutul original nu va fi disponibil tot de la bun început, ci va fi lansat treptat. Vinerea este ziua în care apar episoade noi.

Conform comunicatului oficial, Disney+ va avea din prima zi “aproape 500 de filme 7.500 de episoade”.

În premieră şi exclusivitate, toate filmele din seria Star Wars vor putea fi văzute pe Disney+ în format 4K. Tot în 4K vor fi disponibile şi alte filme, precum Hocus Pocus, Who Framed Roger Rabbit şi Toy Story 1-3.

Noul serviciu de streaming este disponibil pe toate platformele importante, de la PC prin intermediul browser-ului, până la dispozitivele mobile cu Android şi iOS. Acesta va putea fi accesat şi pe unele televizoare smart şi stick-uri de streaming precum Chromecast sau FireTV.

Aplicaţiile mobile vor avea de la bun început funcţii pe care Netflix şi restul concurenţilor le-au adăugat treptat în ultimii ani. Printre acestea se numără descărcarea pentru vizionare offline şi posibilitatea creării profilurilor multiple.

În urmă cu câteva zile, contul oficial de Twitter al serviciului anunţa că din 31 martie Disney+ va fi lansat în Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania şi Spania.

Având în vedere cât de repede se desfăşoară extinderea disponibilităţii, se poate specula că există şanse ca Disney+ să ajungă şi în România cândva anul viitor.

Lasă un răspuns