Odinioară, o planetă întreagă cânta „Bamboleo” ori „Baila me” la unison cu solistul Paco Baliardo și trupa sa Gipsy Kings. Vremurile s-au schimbat însă, preferințele, la fel, iar steaua „regilor” muzicii latino a apus.
Azi, Gipsy Kings nu mai sunt pe val și nici în măsură să pună condiții când încheie contracte, așa că acceptă cam tot ce li se propune.

La începutul lunii viitoare, vor veni și în România, țară pe care au ocolit-o când erau supervedete. Vor cânta întâi la Cluj-Napoca, pe 5 noiembrie, la Sala Polivalentă, apoi vor veni la București, unde vor ateriza… într-un restaurant!

Conform unor surse, relateaza ziarul Libertatea, muzicienii vor încasa undeva între 15.000 și 20.000 de euro.

Gipsy Kings vin să cânte la București, într-un restaurant Formația a fost fondată în Monpellier, Franța, prin contopirea a două familii muzicale, Reyes și Baliardos, două grupuri care cântau la petreceri și la nunți.

Deși toți membrii Gipsy Kings sunt născuți în Franța, piesele au fost înregistrate în limba spaniolă.

Părinții muzicienilor erau majoritatea spanioli de etnie romă, care au migrat din Catalunia în timpul Războiului Civil spaniol.

Gipsy Kings sunt cunoscuți pentru răspândirea pe întregul mapamond a genului rumba catalana, care a inspirat în anii ʼ90 zeci de alte  formații.

Lasă un răspuns