Un concert susţinut de membrii formaţiei Sorin Zlat Trio, unul dintre band-urile de referinţă ale jazz-ului autohton, va avea loc sâmbătă, de la ora 18,00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române.

In cadrul evenimentului, inclus în Stagiunea de jazz şi literatură „Eufonii la MNLR”, scriitoarea Svetlana Cârstean va citi din cele mai recente scrieri.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, rezervarea fiind esenţială la adresa rezervari.ucimr@gmail.com.


Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator şi câştigător a peste douăzeci de premii naţionale şi internaţionale, Sorin Zlat este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni români de jazz ai momentului.

Artistul este primul pianist străin care reuşeşte să cucerească râvnitul premiu „The Great American Jazz Piano Competition”, considerat cel mai prestigios concurs de pian solo din SUA, cu o tradiţie de peste 30 de ani, el devenind astfel şi primul român care primeşte un premiu de o asemenea anvergură.

Sorin Zlat Quartet a luat fiinţă în anul 2008, în prezent grupul fiind alcătuit din Sorin Zlat Jr. (pian şi band leader), Mihaela Alexa (voce), Michael Acker (contrabas) şi Iulian Nicolau (tobe).

La concertele pe care le-a susţinut în România, Europa şi SUA grupul şi-a propus şi continuă să încânte publicul cu compoziţii originale de pe albumul „Endurance”, standarde de jazz reorchestrate în manieră proprie şi lucrări noi ce vor apărea pe următorul disc care va fi lansat în toamna acestui an.

Svetlana Cârstean este poetă şi traducătoare, poemele sale fiind traduse în numeroase limbi.

În cadrul următorului eveniment al stagiunii „Eufonii la MNLR”, care va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 19,00, va fi marcată aniversarea scriitorului Alexandru Macedonski, fiind programat concertul Koszika alături de Szasz Csaba la chitară.

Lectura va aparţine Irinei Macedonski, stră-strănepoata lui Alexandru Macedonski. 

sursa: agerpres

Lasă un răspuns