Vremea a dat peste cap circulaţia rutieră. Din cauza poleiului, şoferii nu au voie să meargă cu maşina pe A2, pe tronsonul Bucureşti-Drajna, şi pe patru drumuri naţionale din judeţele Buzău şi Ialomiţa.

Şi pe alte două drumuri traficul a fost oprit temporar din cauza unor accidente, conform Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia pe DN1 (E60) este oprită pe ambele sensuri la km 520+300 de metri, între localităţile Şaula şi Izvorul Crişului, în judeţul Cluj după ce o autoutilitară s-a răsturnat pe carosabil, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos. Nu s-au înregistrat victime.

Circulaţia pe sensul Bucureşti – Alexandria al DN6 este întreruptă la km 13, pe raza localităţii Bragadiru (judeţul Ilfov), din cauza unui accident rutier, un pieton fiind accidentat grav de un autoturism. 

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri, între Bucureşti şi Drajna Nouă.

În judeţul Gorj, din cauza viscolului puternic, traficul  rutier este oprit pe DN 67C, între localităţile Novaci şi Rânca, pe tronsonul kilometric 16 – 34+800 de metri.

Porturile Midia şi Mangalia, închise

În judeţul Ialomiţa, din cauza poleiului de pe carosabil, sunt închise două drumuri naţionale: DN2C, pe tronsonul Amara – limita cu judeţul Buzău şi DN1D, pe tronsonul Urziceni – limita cu judeţul Buzău. Conform CNAIR, a fost ridicată restricţia de tonaj (7,5t) impusă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pe DN2A (Urziceni – limita cu judeţul Constanţa)..

În judeţul Buzău, din cauza poleiului de pe carosabil, sunt închise două drumuri naţionale: DN2B, pe tronsonul Buzău – limita cu judeţul Brăila şi DN2C, pe tronsonul Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa.

Circulaţia feroviară a fost închisă în această dimineaţă pe secţia de cale ferată 202, între localităţile Strâmbuţa (judeţul Hunedoara) şi Pietrele Albe (judeţul Gorj), după ce pe gabaritul liniei de cale ferată a căzut grohotiş de pe versanţi.

Din cauza ceţii dense, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise, însă doar maritim.

Lasă un răspuns