Cu peste 50 de dolari, respectiv mai mult de 25 de dolari, săli de cinema din Londra şi New York practică cele mai mari preţuri pentru bilete la proiecţii de film. 

Deschis vineri, după aproximativ un an de renovări, cinematograful Odeon Luxe Leicester Square a impus preţul de 40 de lire sterline (50,75 de dolari) pentru o reprezentaţie.

Cinematograful din centrul capitalei Marii Britanii este deţinut de AMC Entertainment. Preţul este considerat de numeroşi utilizatori social media drept „nebunesc” şi „dezgustător”, însă Odeon s-a apărat spunând că preţurile variază în funcţie de film, de loc, de momentul şi ziua reprezentaţiei. În plus, reprezentaţii cinematografului au spus că un bilet obişnuit costă 10 lire sterline.

Variety a întocmit o listă cu cele mai scumpe bilete de cinema din mari oraşe ale lumii.

Pe locul al doilea este clasat AMC Loews Lincoln Square din New York, cu 26,49 de dolari, urmat de AMC Century City din Los Angeles, cu 21,99 de dolari, Reel Cinemas din Dubai Marina Mall, cu 20,40 de dolari, Pathé Beaugrenelle din Paris, cu 17,25 de dolari, Toho Cinemas Roppongi Hills (Tokyo), cu 16,20 de dolari, Stellar International Cineplex în 4D din Beijing, cu 10,90 de dolari, Cinema Andromeda din Roma, cu 9,75 de dolari, Cinepolis Forum Buenavista din Ciudad de Mexico, cu 9,10 dolari.

În Bucureşti, cel mai scump bilet pentru o proiecţie în IMAX Afi Cotroceni costă 10 dolari. Pe de altă parte, un bilet pentru o proiecţie în sala VIP a aceluiaşi cinematograf costă aproximativ 16 dolari.

Lasă un răspuns