Cate Blanchett, de şapte ori nominalizată la Oscar şi cu două trofee în palmares, a declarat într-un interviu acordat Vulture că se gândeşte să renunţe la actorie.

„Este momentul să mă opresc”, a spus actriţa în vârstă de 50 de ani, protagonista filmului „Where’d You Go, Bernadette”, regizat de Richard Linklater, care a fost lansat pe 16 august.

Ea a continuat: „Sunt sigură că publicul din toată lumea, când va vedea acest film, va gândi: «Da, fără îndoială, trebuie să se oprească». Îmi cer iertare dinainte”.

Blanchett interpretează rolul Bernadette Fox în adaptarea romanului omonim al Mariei Semple, care a fost producător executiv. Fox este arhitect în Seattle, are o familie fericită până ce fiica ei dispare.

Personajul principal trece printr-o criză existenţială şi artistică, după cum semnalează publicaţia americană. Acelaşi lucru pare să se întâmple şi în cazul lui Blanchett. Întrebată dacă simte la fel de fiecare dată când urmeză să fie lansat un film în care joacă, Blanchett a afirmat că asta i se întâmplă mereu.

Continuă pentru că „persoane foarte interesante, precum Richard Linklater şi Maria Semple, mă întreabă dacă vreau să lucrez cu ele şi le răspund: «Sigur că vreau»”.

Actriţa a colaborat, între alţii, cu cineaşti ca Martin Scorsese („The Aviator”), Woody Allen („Blue Jasmine”), Todd Haynes („Carol”) şi Terrence Malick („Knights of Cups”).

Nu este prima dată când ea declară că se gândeşte să se retragă. Într-un interviu luat de Julia Roberts pentru Interview Magazine, Blanchett a vorbit despre asta. „Poate că este momentul să mă opresc. Mă gândesc de ce nu mă dedic creşterii găinilor sau să îl citesc pe Proust. Toate cărţile astea mă privesc de pe raft, cumpărate şi necitite încă. De ce continui să mă deranjez să fac filme?”.

Ea era de părere că, odată cu înaintarea în vârstă, „să joci devine de fiecare dată mai umilitor”. „Când eram tânără, mă întrebam de ce actorii mai în vârstă pe care îi admiram vorbeau fără oprire despre retragere. Acum îmi dau seama că ce voiau era să păstreze o legătură cu ultimele fărâme din echilibrul mintal”.

Cate Blanchett, născută pe 14 mai 1969, una dintre cele mai apreciate actriţe din lume, a câştigat de-a lungul anilor numeroase premii şi trofee importante. Actriţa australiană a fost nominalizată de şapte ori la premiile Oscar, câştigând de două ori – în 2005, la categoria „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, pentru interpretarea lui Katherine Hepburn în filmul „The Aviator” al lui Martin Scorsese, şi în 2014, la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea din filmul „Blue Jasmine”, regizat de Woody Allen. Actriţa a mai câştigat trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi premiul pentru interpretare feminină (Copa Volpi) la Festivalul de Film de la Veneţia.

Lasă un răspuns