Casa Dior a anunţat că prezentarea colecţiei prêt-a-porter toamnă-iarnă 2019-2020 va avea loc pe 18 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era prevăzut, din cauza manifestaţiilor „vestelor galbene”. 

Show-ul programat la ora 17.00 „a fost mutat pe 18 ianuarie, la ora 18.00”, a declarat, pentru AFP, Albane Poussou-Frey, o purtătoare de cuvânt a casei. 

„Casa nu poate să dezvăluie motivele” acestei decizii, a continuat Albane Poussou-Frey, refuzând de asemenea să ofere detalii despre prezentare înainte cu o săptămână. Prezentarea Dior se va desfăşura între show-urile Comme des Garçons Homme (ora 17.00) şi Balmain Homme (ora 19.00).

Săptămâna dedicată stilului masculin prêt-à-porter, când 56 de creatori îşi vor prezenta viziunea loc despre sezonul toamnă-iarnă 2019-2020, are loc din 15 până la 20 ianuarie. Este urmată de Săptămâna haute-couture primăvară-vară 2019, care se va desfăşura în perioada 21-24 ianuarie. 

Cele mai multe dintre prezentări vor avea loc în apropiere de Champs-Elysées, loc preferat de „vestele galbene”. Sâmbătă, 19 ianuarie, ar putea fi actul X al mişcării lor. 

Printre cele 10 mărci înscrise în calendarul Federaţiei Franceze de Croitorie pentru ziua de sâmbătă, 19 ianuarie, Dior este pentru moment singura care a schimbat data show-ului. 

În timpul manifestaţiilor precedente, mai multe magazine de lux din apropiere de Champs-Elysées au fost ţinta protestatarilor. Unele au fost vandalizate. Purtătoarea de cuvânt nu a comunicat nici care a fost prejudiciul Dior.

Lasă un răspuns